"Глас" сазнаје: Један од најбруталнијих убица земунског клана стигао у Фочу!

Небојша Томашевић
"Глас" сазнаје: Један од најбруталнијих убица земунског клана стигао у Фочу!

ФОЧА - Један од најопаснијих припадника земунског клана Синиша Петрић звани Зеница изручен је из Шпаније у БиХ и спроведен у затвор у Фочи, сазнаје "Глас Српске".

Њега је Интервентна јединица Судске полиције Републике Српске пребацила у Казнено поправни завод у Фочи.

- Спровођење је урађено у сарадњи са Жандармеријом МУП-а Српске. Потраживано лице је смјештено у затвор - потврдио нам је директор Судске полиције Српске Жељко Драгојевић.

Изручење Петрића више пута је одгађано и он је у јануару требао да стигне у БиХ, али је изручење одгођено за фебруар јер је наводно учествовао у инциденту у шпанском затвору. Раније је Окружни суд у Бањалуци саопштио да је донио рјешење којим се признаје пресуда Националног суда Шпаније из 2014. године јер су испуњени услови прописани Законом о међународној правној помоћи у кривичним стварима, као и услови из међународних уговора. Тако је суд прихватио да он у БиХ издржава казну.

Петрић је пресудом националног суда у Шпанији осуђен за организовани криминал на пет година, те за посједовање ратног арсенала оружја и ватреног оружја у на  10 година затвора. У казне му је урачунато вријеме проведено у притвору. Како је појашњено у саопштењу бањалучког Окружног суда оно зашто је Петрић осуђен у Шпанији су кривична дјела и по домаћем законодавству.

- Дјело описано под тачком 1. наведене пресуде је кривично дјело удруживање ради вршења кривичних дјела Кривичног законика РС, а дјело описано под тачком 2. исте пресуде је кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја. За та дјела утврђене су појединачне казне затвора па је Окружни суд у Бањалуци осуђеном изрекао јединствену казну од 14 година у коју је урачунато вријеме које је провео у притвору -  наведено је у саопштењу суда.

Петрић је познат као десна рука  Луке Бојовића, а славу је стекао хладнокрвним и монструозним убиствима широм Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана