Фоча завијена у црно: Сахрањен убијени дјечак

Д. Орловић
Фоча завијена у црно: Сахрањен убијени дјечак

ФОЧА - Неутјешни родитељи, пријатељи, родбина и комшије опростили су се данас од деветогодишњег дјечака Л. М. који је сахрањен на фочанском гробљу Бараковац.

Туга, шок и невјерица не јењавају у овој општини, коју је у недељу потресао незапамћен злочин, када је Боривоје Тешовић (54) убио деветогодишњег дјечака, а потом ликивидиран јер је покушао бацити бомбу на полицију. Тешовић је мјесецима најављивао да ће некога убити, међутим, нико га није озбиљно схватао. Сада су многи огорчени и жале због тога, посебно ако се узме у обзир да је Тешовић имао озбиљних психичких проблема и био агресиван.

Његову дијагнозу потврдила је и његова породична докторица Дијана Перишић, која је рекла да је имао психијатријску дијагнозу и лијечен је амбулантно у Дому здравља са контролним прегледима код психијатра и неуропсихијатра у Универзитетској болници Фоча.

- Повратна информација од надлежног психијатра мени било је прописивање терапије без препоруке о неком виду стационарног лијечења. Он је узимао рецепте за ту психијатријску дијагнозу и за још неколико дијагноза поред, али немамо увид да ли је те лијекове конзумирао -појаснила је Перишићева.

У Центру за социјални рад су, наводећи само иницијале, потврдили да је Тешовић био њихов корисник, а дужи низ година остваривао је право на туђу његу и помоћ, друга група.

Директор центра Снежана Голијанин рекла је да то законско право остварују скоро сва лица са неким поремећајем, на основу оцјене њихове функционалности коју даје љекарска комисија.

Данас је у Фочи проглашен Дан жалости, а ту одлуку донио је начелник Милан Вукадиновић.

Тешовић је у недељу на локалном путу у мјесту Заваит убио деветогодишњег дјечака, који се са оцем налазио у аутомобилу, а пред које је изашао са пушком и запуцао када возило није успио зауставити.

Отац настрадалог дјечака из страха није хтио да заустави аутомобил, након чега је Тешовић, како сазнаје "Глас Српске" испалио само један хитац.  Тај метак је дјечака погодио у главу и на лицу мјеста усмртио.

Како сазнајемо прије ове несреће, Тешовић је већ од јутарњих часова наоружан шетао улицама и плашио становнике Фоче.

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана