Фингирали несрећу да наплате штету

Д. Дујић, Н. Томашевић
Фингирали несрећу да наплате штету

Добој - Брачни пар Раденко (37) и Биљана Кузмановић (36) из Дервенте пријављени су добојском Окружном тужилаштву за кривично дјело осигураничка превара, саопштено је из Центра јавне безбједности Добој наводећи њихове иницијале.

Они се сумњиче да су у мају ове године осигуравајућем друштву "Нешковић" пријавили да је "мерцедес", који је у власништву предузећа "Полет комерц" из Дервенте, чији је директор Раденко, оштећен у саобраћајној несрећи, а при томе су приложили лажне податке.

У ЦЈБ Добој су истакли да је циљ ове осигураничке преваре био наплата штете веће од 30.000 марака од осигуравајућег друштва.

Према наводима добојске полиције у пријави штете брачни пар Кузмановић је навео да је приликом несреће која се догодила 7. маја у мјесту Доња Лупљаница код Дервенте "мерцедесом" управљала Биљана, а током истраге се испоставило да то није тачно. Извор близак истрази је казао да је утврђено да је она дошла накнадно на мјесто несреће на позив супруга Раденка. Овај извор је казао да је Раденко у пријави о несрећи истакао да је био сапутник у возилу.

- Он се пријавио као свједок који ће потврдити да се несрећа догодила на начин како су пријавили. Истрагом је утврђено да то није тачно, већ да је Раденко возио "мерцедес" и слетио с пута. Такође брачни пар Кузмановић несрећу је пријавио један час касније него што се она заиста догодила - објаснио је овај извор.

Раденко Кузмановић је за "Глас Српске" изјавио да није починио осигураничку превару и да није задовољан радом полиције. Оптужио је осигуравајућу кућу "Нешковић" да није жељела да му исплати прави износ штете, због чега су га пријавили полицији.

- Питам се на основу чега је полиција накнадно утврдила да моја супруга није возила аутомобил. Чекаћемо шта ће рећи тужилаштво. Знамо да нисмо криви и да нам је неко други ово намјестио - рекао је Кузмановић.

Он је истакао да му је осигуравајућа кућа "Нешковић" нудила да исплати 30.000 марака штете, иако је она већа за око 10.000 марака.

- То нисмо прихватили. Потом су они тражили да се цијели случај испита, јер су, наводно, добили анонимну дојаву - рекао је Раденко Кузмановић.

Несрећа

Саобраћајна несрећа коју су пријавили брачни пар Кузмановић догодила се 7. маја ове године око 21 час у мјесту Доња Лупљаница код Дервенте. У полицији су рекли да је утврђено да је тада Раденко Кузмановић возећи "мерцедес" слетио с пута. Извор близак истрази је појаснио да је утврђено да је он тада позвао супругу да дође на мјесто несреће, да би се пријавила да је она возила, а да је он био сувозач. Утврђено је да је између 21 и 22 часа, када је пријављена несрећа, Раденко виђен у предузећу "Полет комерц". Према незваничним информацијама он је то учинио да би камионима извукао возило, али није успио у својој намјери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана