Филмска потјера на улицама Зенице: Закуцао се у дрво бјежећи од полиције

Небојша Томашевић
Филмска потјера на улицама Зенице: Закуцао се у дрво бјежећи од полиције

Зеница - Никола Ђ. (24) из Добоја ухапшен је у суботу увече у филмској потјери полиције након што је украденом "опел корсом" ударио у дрво на Булевару Езхера Езе Арнаутовића у Зеници.

Незванично сазнајемо да је осумњичени Никола заједно са још једном непознатом особом "корсу" украо од М. М. из Добоја, који их је повезао из овог града према Жепчу.

Приликом хапшења полиција је код Николе пронашла дрогу.

- Све је почело када су возача "корсе" М. М. у суботу око 20.30 часова у Добоју зауставила два аутостопера. Један од њих је осумњичени Никола, а идентитет другог није још утврђен. Они су замолили М. М. да их повезе до Бегова Хана код Жепча и он је пристао. Доласком у ово мјесто напали су га, претукли и избацили из возила, те побјегли према Зеници - казао је извор близак истрази.

Додао је да је М. М. након неког времена успио да дође у полицију у Жепчу и пријави да су му лопови отели бијелу "опел корсу".

- Убрзо је организована потрага, а возило је уочено у Зеници. Полицајци су возачу давали знаке да заустави аутомобил, али он се није обазирао, већ је убрзао. Возећи кроз град брже од 100 километара на час, при скретању на Булевар Езхера Езе Арнаутовића изгубио је контролу. Аутомобил се занио и ударио у дрво поред пута. Када се возило зауставило полицајци су савладали возача Николу Ђ. који је био сам - казао је наш извор.

Према његовим ријечима, тада је утврђено да је особа која је била с њим изашла негдје на подручју Зенице прије него што их је полиција уочила. Неки медији су пренијели да је из "опел корсе" пуцано на полицију током потјере, али то није потврђено.

У Министарству унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, наводећи иницијале, потврдили су да је Никола Ђ. ухапшен и задржан због крађе возила и дроге. Нису потврдили ни демантовали информације да га ја полиција јурила и да је он отео "опел корсу" од М. М. из Добоја.

Полиција

Из Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона саопштили су да су на Булевару Езхера Езе Арнаутовића у Зеници уочили "опел корсу", која је ударила у дрво.

- Оперативним радом је утврђено да је возило украдено па је возач Ђ. Н. ухапшен. Код њега је пронађен пакетић дроге. Возило је превезено на паркинг полиције ради прегледа и прикупљања доказа - рекли су МУП-у ЗДК и истакли да не могу да откивају друге детаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана