Филмска крађа у предузећу “Бепро” у Лакташима: Провалници однијели сеф са 40.000 КМ

Н. Томашевић, Ј. Станић
Филмска крађа у предузећу “Бепро” у Лакташима: Провалници однијели сеф са 40.000 КМ

Лакташи - Полиција трага за лоповима који су из фирме “Бепро” у Великом Блашку код Лакташа украли метални сеф са 40.000 КМ, потврђено је “Гласу Српске”.

Провала је почињена у ноћи између недјеље и понедјељка, а како сазнајемо провалници су ушли након што су обили прозоре на канцеларијама.

- По уласку лопови су све испретурали и ушли у просторију у којој је био метални сеф који је био на столу и није био фиксиран. Изнијели су га и побјегли. У сефу се налазила већа количина новца, наводно више од  40.000 КМ, али тачан износ још се утврђује. Украдене су и друге вриједне ствари - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима провалници су добро испланирали пљачку фирме “Бепро” и нису је случајно и напамет одабрали.

- Тачно су знали шта траже, а није искључено да су имали човјека који је “типовао посао” због чега ће бити испитани запослени у фирми. Претпостављамо да је у провали учествовало више људи - казао је саговорник “Гласа Српске”.

У фирми је инсталиран видео-надзор па се претпоставља да је провала снимљена.

- Видео-материјал још није прегледан и тек када се анализира видјећемо да ли ће помоћи у истрази - казао је наш извор.

Додао је да полиција провјерава да ли се цијели случај може довести у везу са провалама које су у посљедње вријеме забиљежене у бањалучком и приједорском региону.

- Постоје индиције да би се могло радити о истим извршиоцима јер је начин провале скоро идентичан. Међутим, све то треба повезати доказима да би могли бити сигурни да је у питању иста екипа - казао је наш извор.

У Полицијској управи Бањалука, казали су да су након пријаве крађе у Великом Блашком обавили увиђај током којег су прикупљени одређени трагови.

- Утврђено је да је из једне фирме украден метални сеф и други предмети. Тачан износ штете ће накнадно бити утврђен. Упознат је дежурни тужилац и у току је рад на идентификовању осумњичених и расвјетљавању тешке крађе - рекла је Портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић не наводећи детаље.

У фирми “Бепро”, која је власништво Звонимира Кресојевића, јуче нису жељели да коментаришу крађу.

- Нико од запослени, ни директор неће давати изјаве за медије јер је истрага у току - речено је у фирми која израђује разне производе од бетона.

Затвореник крао на допусту

Мирза Х. (31) из Добоја Југ пријављен је добојском Окружном тужилаштву због сумње да је опљачкао три праонице аутомобила у Теслићу. Према нашим сазнањима он је крађе починио док је био на допусту из затвора. Мирза Х. је осуђен због крађа и казну је издржавао у Казнено-поправном дому Зеница из којег је привремено пуштен.

Све крађе је починио у ноћи између 2. и 3. јула тако што је у ауто-праоницама полупао сандучад у којим се налазио метални новац. Полицијска управа Добој саопштила је да га терете за тешке крађе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана