Фила: Убицу Ђокића треба тражити међу њиховим рођацима

ГС
Foto: Илустрација

АЛЕКСИНАЦ - Познати адвокат Тома Фила, говорећи о случају убиства трочлане породице Ђокић, Горана, Гордане и Лидије, који је објаснио да уколико убицу не нађу у прва два три дана, у 99 одсто је случај да то све теже иде.

"У убиству Ђокића није учествовао један човек него више њих. Из свега што сам сазнао могу закључити да је злочин до детаља испланиран. Овде нема речи о неким наивним убицама већ се ради о професионалцима. Убицу по свему судећи треба тражити међу Ђокићевим рођацима и познаницима", објашњава Фила.

Према његовим ријечима, убице су знале тачно које навике има Горан, гдје иде, колико се задржава, коме највише вјерује и од кога страхује.

"Постоји неколико теорија да је Ђокића те ноћи зауставио човек који је био маскиран у полицајца, па је из тог разлога њему стао или рођак или познаник кога није могао да одбије. Мислим да је Горан одмах убијен и да је убица наставио да вози његов аутомобил. Све у вези са овим случајем је до детаља испланирано. Ђокићи су спаљени на једној локацији, а аутомобил на другој. Знале су убице како да униште ДНК-а трагове из аутомобила, али и на жртвама. Зато и тврдим да се ради о професионалцима, а не наивцима", каже Фила.

У исти мах тврди да је полиција већ расвјетлила све што може и да озбиљно раде на овом случају. Тачно су ушли у траг аутомобилу који је возио Ђокић и куда се све кретао, али им посао отежава то што су докази у аутомобилу сви спаљени.

"Да се ради о лоше испланираном случају или неким наивним убицама они би поскидали накит који Ђокићи имали на себи. Међутим, они су управо на основу накита и индетификовани. Ђокићу су узели само новац који им је био потребан. Радио сам на неколико предмета где је убица откривен када је са жртве узео накит, а након злочина га продао. То је био један од необоривих доказа", појашњава Фила.

С обзиром колико полицајаца ради о на овом случају Фила је увјерења да се круг осумњичених сужава и да неће умаћи закону.

"Чврсто сам уверен да убице треба тражити међу Ђокићевом рођацима и његовим најближим сарадницима. У пола ноћи човек попут Ђокића не стаје непознатом човеку", тврди Фила.

Према његовим ријечима сигуран је да овај злочин је урађен из користољубља или неке освете. Прељуба као мотив у случају Ђокић је најмање могућ.

"Што се тиче убице мислим да он није напустио Србију. Сваки убица сматра да неће бити ухапшен јер да верује у супротно он не би злочин ни починио. Њему висина казне ништа не значи јер је сигуран да неће бити откривен. Сигуран сам да један убица ово није могао да учини, па мислим да су Ђокићи убијени са два оружја", појашњава Фила.

Тома Фила ипак мисли да ће полиција ускоро расвјетлити овај злочин јер је много људи ради на њему и да су убице направиле неку грешку јер не постоји савршен злочин

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана