Фате Кадрић из Минђура код Пала одговара за убиство мајке сјекиром

Небојша Томашевић
Фате Кадрић из Минђура код Пала одговара за убиство мајке сјекиром

Источно Сарајево - Фата Кадрић (59) из Минђура код Пала оптужена је да је с више удараца сјекиром убила мајку Алију (90).

Оптужницу против ње недавно је подигло Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву, а потврдио Окружни суд у том граду. Према оптужници, Фата је мајку Алију убила 29. јуна ове године око 6.30 часова ујутро. У оптужници стоји да ју је ударила више пута сјекиром по глави и тијелу и усмртила.

Обдукцијом је утврђено да је несрећна жена задобила вишеструке преломе лобање, тешку повреду мозга, а поломљени су јој грудна кост и више ребара.

У оптужници се наводи да се крвава драма догодила у ходнику породичне куће, у којој су мајка и кћерка живјеле саме.

Наводи се да је након што је убила мајку Фата телефоном позвала Станицу полиције Пале и рекла шта је учинила.

По изласку на мјесто догађаја полицајци су утврдили да су наводи из пријаве тачни. Осумњичена за убиство имала је повреде због којих је превезена у Дом здравља у Палама, а након указне помоћи је и ухапшена.

Мотив овог злочина није саопштен ни након подизања оптужнице, али мјештани Минђура су након злочина казали да сумњају да је Фата највјероватније мајку убила у самоодбрани.

Према њиховим ријечима, Алија је раније насртала на кћерку и у посљедњих неколико година имала је тешких психичких проблема. Већина комшија породице Кадрић је казала да им се Фата жалила да се боји да заспи с мајком у кући, јер ју је страх да ће је напасти током ноћи и убити. Они су тада испричали да су чули да је Алија на дан убиства прва заскочила и напала Фату.

- Чула сам неке приче да је Алија кћерку напала у ходнику и почела да је дави те је покушала да је убије сјекиром. Фата је, међутим, иако је сама инвалид и тешко покретна, надјачала мајку, отела јој сјекиру и усмртила је - рекла је једна мјештанка Минђура, након злочина, не желећи да јој се помиње име.

Болест

Мјештани Минђура су испричали да је Алија Кадрић била психички болесна.

- Њено здравствено стање се погоршало у протекле двије-три године. Стално је омаловажавала кћерку, правила проблеме и вријеђала је без икаквог разлога. Причала је како јој она није кћерка, а да њена права дјеца живе у другим мјестима. Бојали смо се да ће једног дана тешко повриједити Фату - испричала је након злочина једна од комшиница породице Кадрић, не желећи да јој се помиње име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана