Фалсификатима плаћали тикете у кладионицама

Г. О.
Фалсификатима плаћали тикете у кладионицама

Бањалука - Четири младића из Бањалуке ухапшена су у полицијској акцији "Стотка" због сумње да су ставили у оптицај већу количину фалсификованих новчаница у апоенима од по 100 марака, потврђено је у ЦЈБ Бањалука.

Према незваничним информацијама ухапшени су Александар Балабан (20), Данијел Нинковић (23), Игор Зарић (19) и Александар Милетић (21) сви из Бањалуке.

- Они су дошли у посјед веће количине фалсификованог новца и затим су те новчанице подваљивали у кладионицу "АМ спорт", кафић и кладионицу "Дионис", кафић "АБ" у Борику и друге угоститељске објекте на подручју Бањалуке - појаснио је извор близак истрази.

Послије хапшења, на основу наредбе судије за претходни поступак Суда БиХ, претресени су станови, помоћне просторије и аутомобили које користе осумњичени.

- У претресима су пронађене фалсификоване новчанице од по 100 марака, пиштољ, муниција и други предмети који могу послужити у даљем поступку против осумњичених - рекли су у полицији.

Они су појаснили да су током истраге утврдили да су њих четворица у периоду од 26. до 30. марта ове године ставили у помет већу количину фалсификованих новчаница у спортске кладионице, угоститељске објекте и киоске у Бањалуци. Те новчанице су изузете и биће предмет вјештачења.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су да упозоравају грађане на повећану опрезност приликом коришћења новчанице од 100 марака и у колико дођу у посјед фалсификованих новчаница да то пријаве полицији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана