Ево ко су жене из БиХ за којима је Интерпол расписао црвену потјерницу

ГС
Foto: Агенције

Интерпол трага за 95 особа из БиХ, подаци су ове организације.

Број је нешто већи, међутим за ових 95 особа је расписна црвена Интерполова потјерница, а то је захтјев за провођење закона широм свијета за проналажење и привремено хапшење особе до изручења, предаје или сличне правне радње.

Међу 95 особа налазе се три жене.

Сандра Кахрић

Француска је расписала црвену Интерполову потјерницу за држављанком БиХ Сандром Кахрић (38) из Градишке. Потјерница је расписана због крађа, преваре, провала у станове и покушај тешке крађе у складиште те због запостављања дјеце.
Кахрић се терети и за кривично дјело које дословно преведено значи: “Одузимање родитеља од његових законских обавеза које угрожавају здравље, сигурност, морал или образовање његовог дјетета“. 

Слободанка Тошић

Слободанка Боба Тошић (36), некадашња Плејбој зечица и бивша мисица осуђена је у БиХ и њено име се годинама налази на потјерници Интерпола. 

Тошић је побјегла из кућног притвора прије него је добила позив на издржавање казне од двије и по године затвора због помагања у покушају убиства Ђорђа Ждрала 2006. године у Лукавици.

Након хапшења Дарка Елеза у Београду по међународној потјерници из БиХ, због истраге о ликвидацији Милоша Остојића и Синише Миличевића Тигра, повлачи се питање и друго двоје бјегунаца, односно његовог брата Давора и Слободанке Тошић Боба која му је јако блиска, а осуђена је у Суду БиХ на двије и по године због кривичног дјела злочиначког удруживања у вези с кривичним дјелом тешког убиства.

Она је претпоставља се побјегла за Србију одмах након што је Суд БиХ изрекао правомоћну пресуду. Налази се на црвеној Интерполовој потјерници због помагања Дарку Елезу у покушају убиства свог бившег кума Ђорђа Ждрале.

Све се одиграло априла 2006. године, а према наводима оптужнице њена улога била је да у насељу Врањеш у Источном Сарајеву намами жртву на мјесто гдје су у засједи чекали, како се тада сумњало, Дарко Елез и Бранимир Минић.

Алдијана Диздаревић

Алдијана Диздаревић је из Велике Кладуше. Рођена је 15. јануара 1986. године, а држава која тражи њено изручење је БиХ. Разлог – покушај убиства.

Међународна потјерница за њом расписана је по налогу кантоналног суда у Бихаћу у августу 2015. године. 

Осумњичена је да је 4. септембра 2011. године увече у мјесту Кумарице код Велике Кладуша из ручно израђене пушке, такозване кубуре, калибра 16 милиметара, испалила хитац према Н.С. (29) из Велике Кладуше који је тада задобио тешке повреде, преноси Аваз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана