Џениту Бериша дала свој живот да би спасила дијете

Сања Амixић
Џениту Бериша дала свој живот да би спасила дијете

Сарајево - Џенита Бериша (28) из Вогошће погинула је када ју је ударио воз у улици Стара жељезничка станица у сарајевском насељу Семизовац док је спасавала једно од своје двоје малољетне дјеце са којима је прелазила пругу.

У несрећи, која се догодила у сриједу око 19.50 часова, лакше је повријеђен један од синова несрећне жене. Њему је љекарска помоћ указана у сарајевској болници.

Према непотврђеним информацијама, Џениту Бериша је ударио воз на необиљеженом дијелу пруге Сарајево - Зеница.

Ова жена ромске националности водила је једно дијете за руку, док је друго ходало иза њених леђа. Кренула је да пређе преко пруге. Она је већ  била прешла, али је малишан који је био иза ње застао на једној од шина. У том моменту се  појавио воз. Видјевши да ће јој дијете настрадати, вратила се на пругу и одгурнула малишана спасивши му живот.  Међутим, њу је ударио воз. Од силине удара њено тијело је одлетјело десетак метара, преко контејнера и сметљишта, гдје су и јуче били видљиви трагови крви.

Како причају мјештани тог дијела Сарајева, послије удара воза давала је знаке живот, али је преминула пола часа након несреће.

- Био сам у близини када се одједном чуло јако шкрипање воза и чинило ми се да је машина стала. Убрзо се зачула и нека вика и галама, а потом сирене Хитне помоћи и полиције. Претпоставио сам да се нешто страшно десило. Недуго затим чуо сам од људи у насељу да је воз на прузи ударио жену - казао је један од очевидаца који је желио да остане анониман. 

Додао је да је несрећна Џенита Бериша живјела са мужем и дјецом у трошној и неусловној кући у Семизовцу.

- То је добра и поштена породица. Жао ми их је. Туга је то, јер је четворо дјеце остало без мајке. Пјешачење дуж пруге била је њихова свакодневица - казао је очевидац.

У Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево рекли су да је полиција након увиђаја наставила истрагу с циљем утврђивања узрока ове жељезничке несреће.

- У току је рад на документовању овог случаја, након чега ће бити познато више информација. О читавом случају обавијештено је Кантонално тужилаштво - казали су у сарајевској полицији.

Ова породица је прије неколико година протјерана из иностранства у БиХ, након чега се населила у Семизовцу.

Црна статистика

Сличне несреће дешавале су се и ранијих година. Тако је у новембру 2012. године воз "Жељезница ФБиХ" усмртио жену на прузи у насељу Тарчин код Чапљине. Несрећну жену такође је ударио путнички воз који је саобраћао на релацији Чапљина - Сарајево.

Двије године раније исте судбине била је и старија жена из Зенице, коју је воз усмртио на прузи у Камберовића пољу код Зенице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана