Двојка осумњичена за крађе ухапшена након потјере у Бањалуци

ГС
Двојка осумњичена за крађе ухапшена након потјере у Бањалуци

БАЊАЛУКА – Бањалучка полиција је јуче, након потјере на подручју града, ухапсила А.Б. и С.С. због основа сумње да су починили више крађа.

Незванично, ухапшени су Адис Бећировић (34) из Тузле и Селвер Смајић (34) из Живиница због сумње да су крали катализаторе на подручју Бањалуке.

Њима је након крађа полиција ушла у траг те их је након потјере ухапсила у близини приједорске петље.

Полиција је саопштила да је јуче око 10,50 часова, полиција дошла до сазнања да су А.Б. и С.С. у претходном периоду починили више кривичних дјела на подручју Бањалуке, те да управљају возилом марке „ауди А4“.

- Након што је уочено наведено возило у којем су се налазили А.Б. и С.С., полицијски службеници су издали свјетлосно и звучно наређење да зауставе возило, на шта су се лица оглушила и дала се у бијег - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Након потјере, полицајци су их сустигли и ухапсили.

Код А.Б. и С.С. су пронађени и одузети премети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела крађа.

О свему је обавијештен дужурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

- Због насилничке вожње, непоступања по наређењу полицијских службеника и вожње са неприпадајућим регистарским ознакама против С.С. биће поднешен Захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду – навели су у Полицијској управи Бањалука.

А.Б. и С.С  су осумњичени да су у претходном периоду на територији Републике Српске, БиХ и Дистрикта Брчко починили више кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана