Двојица Пакистанаца покушала да прокријумчаре из Србије 13 миграната

Срна
Foto: Image by Free-Photos from Pixabay

САРАЈЕВО- Припадници Граничне полиције БиХ лишили су слободе двојицу држављана Пакистана који су откривени у покушају кријумчарења 13 мушкараца афроазијског поријекла.

Хапшење је извршено јуче рано ујутро на подручју општине Зворник, у мјесту Тршић, када су припадници Јединице граничне полиције Зворник уочили и зауставили чамац који је пловио Дрином из Србије према БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ и према наредби судије за претходни поступак Суда БиХ, обављен је претрес два лица која су управљала чамцем, осумњичена за кривично дјело кријумчарење лица.

Чамац којим су кријумчарени мигранти, као и други доказни материјал који потиче из овог кривичног дјела, привремено су одузети.

Двојица осумњичених Пакистанаца јутрос су, уз извјештај о кривичном дјелу, предати тужиоцу Тужилаштва БиХ на даље поступање, док су кријумчарени мигранти који су изјавили да долазе из Пакистана предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ.

Припадници Граничне полиције су 2. априла на истом мјесту спријечили кријумчарење држављана Пакистана и Авганистана, а за то кривично дјело су, такође, осумњичени држављани Пакистана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана