Двојица мушкараца ухапшена због трговине наркотицима, напали полицајце па покушали побјећи

ГС
Foto: FUP

Припадници Федералне управе полиције (ФУП) у оквиру акције "Траг" ухапсили су двојицу мушкараца због више кривичних дјела повезаних с трговином опојних дрога.

Из ФУП-а су саопштили како су 10.01.2022. године, њихови службеници проводећи мјере и радње из своје надлежности извели оперативну акцију "Траг" на подручју Кантона Сарајево, те слободе лишили двије особе иницијала Ф.Н. (1978) и Н.Н. (1983) из Сарајева који се сумњиче за извршење више кривичних дјела и то "Напад на службену особу у вршењу послова сигурности", "Спречавање службене особе у вршењу службене радње", "Оштећење туђе ствари" и "Угрожавање саобраћаја", а све у вези с кривичним дјелом "Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога".

Полицијски службеници су проводећи мјере и радње из своје надлежности покушали извршити контролу моторног возила у којем су била осумњичене особе због сумње да се баве нелегалном трговином опојних дрога, кажу они.

"На јасна упозорења полицијских службеника, поменуте особе су се оглушила, те су наставили да се убрзано крећу у правцу полицијских службеника, том приликом су лакше повриједили једног полицијског службеника и изазвали оштећења на службеном моторном возилу. Приликом бјега, осумњичени су у ријеку Босну одбацила кесу са материјом за коју се сумња да се ради о опојној дроги амфетамин, мобилне телефоне, те друге предмете који се могу довести у везу са извршењем овог кривичног дјела", наводи се.

Особе су лишена слободе након полицијске потјере, те слијетања са пута усљед неприлагођене и брзе вожње на локалитету општине Илијаш.

"По надзором дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево и наредби Општинског суда у Сарајеву извршен је претрес возила које су лица користила и претрага терена, те су том приликом пронађени предмети који се могу довести у везу са предметним кривичним дјелима. Особе лишена слободе су приликом криминалистичке обраде у просторијама Федералне управе полиције признала да су тог дана превозили око 2 килограма опојне дроге, те да су исту одбацили. Они су вишеструки повратници у чињењу кривичних дјела, а након криминалистичке обраде предата су у надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево", закључили су из ФУП-а, преноси Klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана