Двојац оштетио буџет Српске за више од пола милиона марака

Н. Т.
Двојац оштетио буџет Српске за више од пола милиона марака

БАЊАЛУКА - Бране Милошевић и Милена Чавловић из Бањалуке ухапшени су због  основа сумње да су разним кривичним дјелима током пословања фирми "Метал“ и "Коридор 2015“ оштетили буџет Републике Српске за  559.940 марака, потврђено је "Гласу Српске“.

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале, саопштила је да их терете да су починили оштећење повјерилаца, незаконито поступање у привредном пословању, повреда обавеза вођења трговачких и половних књига и састављање финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или унуштавње.

- Поменутње сумњичимо да су у августу ове године, знајући да су блокирани рачуни акционарског друштва из Бањалуке од стране повјерилаца, закључили уговор о пословној сарадњи са друштвом ограничене одговорности, након чега су издавали пословне просторе. Новац од закупнине су уплаћивали на рачун друштва ограничене одговорности, а по налогу Б.М. на тај начин, осумњичена лица су оштетили Буџет Републике Српске за износ од око 559.940 марака - наводи се у саопштењу.

Према полицијском извјештају Б.М. још сумњиче да је у октобру ове године у Бањалуци, као одговорно лице бањалучког акционарског друштва закључио предуговор о закупу пословног простора са Бањалучанином који је на пословном простору изградио хостел.

- То није било евидентирано у књиговодственим евиденцијама наведеног акционарског друштва из Бањлуке. У току је криминалистичка обрада осумњичених против којих ће након документовања предмета, бити поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима-рекли су у полицији.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана