Двије саобраћајне несреће на путевима у БиХ

Невена Бунић
Двије саобраћајне несреће на путевима у БиХ

Олово, Лакташи - Двије особе су погинуле, а једна је тешко повријеђена у саобраћајним несрећама које су се десиле протеклог викенда на путевима у БиХ.

З. Е. (20) из Сарајева погинуо је у судару "пасата" и комбија на магистралном путу Сарајево - Тузла у мјесту Оловске Луке код Олова, док је његов брат З. Е. (23) тешко повријеђен.

Саобраћајна несрећа десила се јуче, а настрадали младић управљао је "пасатом", док је његов брат био на мјесту сувозача. За воланом комбија био је Ш. Д. (30) из Живиница, а с њим је у возилу био и Ш. С. (56). Околности због којих је дошло до стравичног судара још нису познате. На лице мјеста дошли су полиција и екипа Хитне помоћи који су тешко повријеђену браћу превезли у Клинички центар Универзитета у Сарајеву (КЦУС).

- Након несреће З. Е. и З. Е. су превезени у КЦУС, гдје је дежурни љекар констатовао смрт возача "пасата" З. Е. (20) - рекли су у МУП-у Зеничко-добојског кантона.

Незванично, старији брат је задобио тешке повреде. Возач и сувозач из комбија лакше су повријеђени.

Полиција је обавила увиђај на мјесту несреће, а саобраћај на тој дионици је био у потпуности обустављен за вријеме трајања увиђаја.

Дан раније, у саобраћајној несрећи на магистралном путу Клашнице - Прњавор, у Бошковићима код Лакташа, погинуо је Љубинко Савић (50) из Великог Блашка код Лакташа. Он је настрадао у судару "рено мегана" и камиона "ман".

Несрећни Савић био је за воланом "реноа", док је теретњаком управљао Милорад Милошевић (36) из Трна код Лакташа.

Увиђај на мјесту несреће обавили су дежурни тужилац бањалучког Окружног тужилаштва Тања Мрђа и лакташка полиција.

Мрђа је наложила детаљну истрагу, као и сва потребна вјештачења ради утврђивања тачног узрока несреће.

Наложена је и обдукција тијела настрадалог која ће бити обављена у Заводу за судску медицину РС у Бањалуци.

Судар са хитном

У судару возила Хитне помоћи и "голфа" у Рибичком мосту код Коњица у суботу повријеђени су возачи ових аутомобила. У полицији се нису изјашњавали о степену повреда.

- Обавили смо увиђај на лицу мјеста. Више информација имаћемо након вјештачења - навели су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана