Двије особе ухапшене у акцији бањалучке полиције: Ометали закључавање возила и крали новац

Небојша Томашевић
Двије особе ухапшене у акцији бањалучке полиције: Ометали закључавање возила и крали новац

БАЊАЛУКА – Слободан Бојанић (37) и Јовица Грујић (31) ухпшени су због сумње да су користећи специјални ометач за закључавање возила из којих су потом крали разне ствари и новац причинивши штету власницима од укупно 5.000 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, Бојанића терете за четири крађе,  Грујића да му је био саучесник у једној.

- Осумњиченом С.Б. на терет се ставља да је марта до септембра на подручју Бањалуке специјалним уређајем ометао сигнал за закључавање возила, након чега би из возила отуђио вриједне предмете. У оквиру ових активности лишено је слободе и лице Ј.Г. из Бањалуке, а за које постоје основи сумње да је у једном од кривичних дијела био саучесник лицу С.Б.-стоји у саопштењу.

Додаје с да је током акције хапшења претресено возило једног осумњиченог пронађен ометач сигнала као и 800КМ, као и други предмети који се могу довести у вези са извршењем кривичних дјела.

Полиција апелује на возаче да приликом закључавања возила обрате пажњу да ли је аутомобил заиста закључан како би заштитили имовину.

Осумњичени Бојанић и Грујић познати су од раније по чињењу кривичних дјела.

Бојанић је 2016. годиен осуђен на пет година затвора због учешћа у пљачки вриједној 50.000 КМ. Грујић је сумњичен за шверц наркотицима и обухваћен је акцијом "Сториџ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана