Двије особе оптужене због погибије четворо Ђедоваца

Н. Т.
Двије особе оптужене због погибије четворо Ђедоваца

Добој - Саобраћајни инспектор у Одјељењу за инспекцијске и послове комуналне полиције у Добоју М. О. (54) и мјештанин Добоја Б. О. (60), оптужени су због смрти четворочлане породице Ђедовац који су погинули у стравичној несрећи на жељезничкој пруги 2017. године.

Оптужница терети инспектора да није наредио отклањање недостатака на путу Грабовица - Станови, односно да није наредио рушење објекта који је ометао прегледност на путу. Тај објекат, којег је изградио оптужени Б.О. је онемогућавао возаче да на вријеме уоче воз на жељезничкој пруги у близини прелаза. Добојлију Б. О. оптужница терети да је угрозио саобраћај и да је изградио објекат без дозволе у зони прегледности пута и жељезничке пруге у мјесту Грабовица код Добоја.

Због тих недостатака се и десила се поменута трагедија 12. марта 2017. године на пружном прелазу Расадник. Тог дана “пасат”, у коме су били чланови породице Ђедовац, сударио се са возом “Жељезница РС”. Супружници Славица (46) и Златко (53) погинули су на лицу мјеста, док су кћерке Николина (18) и Кристина (17) преминуле касније од посљедица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана