Двије младости угашене брзином у Вилчевићима код Осмака

Сања Амиџић
Двије младости угашене брзином у Вилчевићима код Осмака

Осмаци - Душан Јакшић (19) и Драгољуб Ивановић (21) из Шековића погинули су када је "шкода" за чијим воланом је био Стефан Јакшић (19) слетјела с пута и преврнула се на кров у Вилчевићима код Осмака.

Возач аутомобила је прошао са лакшим повредама, а његовим сапутницима није било спаса. Несрећа се догодила у понедјељак око 20.35 часова када је Јакшић покушао да претекне возило испред себе.

- Усљед брзе вожње младић је изгубио контролу над аутомобилом и сувозачевом страном ударио у браник поред пута, а затим се закуцао у стуб далековода. Од силине удара "шкода" се преврнула на кров - казао је извор близак истрази.

Тројица младића превезена су у Медицински центар у Калесији гдје су љекари Душану и Драгољубу констатовали смрт, док је Стефан задржан на претрагама.

Очевици несреће су испричали да је удар возила био стравичан.

- Када сам видјела аутомобил на крову, умало се нисам онесвијестила. Чула сам да су унутра била тројица младића и да има мртвих. Страшно - казала је жена очевидац која је жељела да остане анонимна.

У Центру јавне безбједности Бијељина, наводећи иницијале младића, рекли су да је полиција након увиђаја наставила истрагу с циљем утврђивања узрока несреће.

Истог дана, неколико часова раније у Градишци је у саобраћајној несрећи тешко повријеђен пјешак Рајко Петрић. Њега је у улици Младена Стојановића ударио "ауди" за чијим воланом је био Р. П. из Градишке, али из полиције нису навели како је дошло до несреће. Повријеђеном је љекарска помоћ указана у Универзитетском клиничком центру РС гдје је задржан на лијечењу.

У судару два аутомобила и камиона истог дана у Тузли су повријеђене двије особе, а према првим информацијама, узрок несреће је пребрза вожња.

Напад послије судара

Миленко Петровић из Модриче ухапшен је након саобраћајне несреће у којој се возећи "опел вектру" сударио са "мерцедесом" за чијим воланом је био његов суграђанин Новица Јанковић.

У несрећи која се догодила у понедјељак није било повријеђених. Петровић је након саобраћајке напао Јанковићевог оца који је дошао да види шта се догодило. Према непотврђеним информацијама, до судара је дошло када је Петровић "опелом" покушао да престигне Јанковића који је скретао улијево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана