Душану Јовановићу Гиби и Дарку Дуловићу одређен притвор до мјесец дана

Танјуг
Душану Јовановићу Гиби и Дарку Дуловићу одређен притвор до мјесец дана

САРАЈЕВО - Држављани Србије Душан Јовановић Гиба и Дарко Дуловић, који су ухапшени у акцији МУП-а сарајевског кантона остају у притвору до мjесец дана.

“На приједлог Тужилаштва КС, Општински суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор двојици држављана Србије. Притвор им је одређен због опасности од бјекства, опасности да би осумњичени боравком на слободи могли да утичу на сведоке, прикрију доказе и због опасности од понављања кривичног дјела”, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Како преносе сарајевски медији, Јовановић се доводи у везу са кланом Вељка Беливука, познатијег као Веља Невоља, али и Дарком Шарићем. Бојан Хрватин, сведок у поступку који се води против клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, а којима се на терет стављају најтежа кривична јдела, током свједочења у марту ове године, изнео је низ детаља о убиству двојице шкаљараца на Крфу. Алан Кожар и Дамир Хаџић, убијени су у јулу 2020. године на Крфу, а Хрватин тврди да је међу егзекуторима био и Душан Јовановић звани Гиба са Карабурме, чији је брат Вук рањен у сачекуши испред зграде у којој је живио.

Медији у Србији су објавили у новембру прошле године да је Душан Јовановић планирао и атентат и на Веселина Милића, начелника београдске полиције, а све су откриле Скy поруке.

Душан Јовановић, звани Гиба доводи се у везу са вођом “врачараца” Николом Вушовићем Џонијем и сарадником Дариом Ђорђевићем Декстером, подсјећају сарајевски медији.

Везано за ухапшеног Дарка Дуловића, подсећају да је Апелациони суд у Београду потврдио у јуну пресуду Вишег суда и ослободио га оптужби за помагање у тешком убиству Синише Милића Боскета, који је словио за блиског сарадника Луке Бојовића.

Јовановића и Дуловића потражују још неке државе, осим Србије. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана