Дуг потегао обарач

Небојша Томашевић
Дуг потегао обарач

Доњи Жабар - Драгољуб Василић (77) звани Мутикаша из Брчког ухапшен је јер је у Лончарима са два хица из пиштоља убио познаника Ристу Ристића (49) из Доњег Жабара

Како сазнаје "Глас Српске" разлог је то што је Ристић дуговао новац Василићу. Трагедија се десила у сриједу око 16 часова након краће свађе испред ресторана "Одмор" у Лончарима код Пелагићева.

Послије пуцњаве Василић је отишао и сам се предао полицији док је Ристић тешко рањен пребачен у болницу у Брчком, али је након неколико сати касније подлегао повредама. Извор близак истрази је казао да је Василић једним хицем Ристића погодио у главу, другим у стомак а трећим у груди па је жртва имала минималне шансе да преживи.

Према изјавама очевидаца, који су у сриједу били у ресторану све се одиграло за веома кратко вријеме.

- Њих двојицу је аутомобилом довезао један човјек и оставио их испред ресторана. Ту су се одмах посвађали и током свађе Василић је извадио пиштољ и почео да пуца у Ристића - рекао је  један од очевидаца који није желио да се представи.

Према незваничним информацијама, Василић и Ристић су прије убиства били у једној кафани у Пелагићеву и одатле их је до ресторана "Одмор" довезао власник те кафане.

- Они су се и у тој кафани свађали и тај власник ваљда није могао да их трпи па их је и одвезао до "Одмора". Понудио се да их одвезе било гдје само да их се ријеши а они су му рекли да стане испред ресторана. Није одмакао ни километар а убиство се десило - казао је извор близак истрази.

Познаници Ристића и Василића причају да су се њих двојица познавали и дружили те да је Ристић позајмио некада новац Василићу.

- Могуће да је то главни узрок овог трагичног догађаја, али није искључено да су они попили коју више па је свему додатно кумовао алкохол. То је на тужилаштву да доказује. Жалосно је да се људи за мале ствари убијају, народ је изгледа полудио - казао је један мјештанин Лончара не желећи да му помињемо име.

У ЦЈБ Добој су, не откривајући идентитет ни убијеног и убице,  потврдили да је су ухапсили једну особу због убиства и да је она испитана и предата у надлежност Окружног тужилаштва у Добоју.

- Полиција је привела Д. В. из Брчко дистрикта, због сумње да је 27. маја тешко ранио Р. Р. испред угоститељског објекта у мјесту Лончари, општина Пелагићево. Рањени је од повреда преминуо у болници. Даљу истрагу у вези са овим водиће тужилаштво - казали су у ЦЈБ Добој не наводећи више детаља.

У добојском Окружном тужилаштву до закључења овог броја "Гласа Српске" нису били завршили саслушање осумњиченог и ништа саопштили у вези са овим случајем.

Познаници убијеног Ристе Ристића су испричали да је он био добар и поштен домаћин који се бавио сточарством.

- Он је узвозио краве из иностранства и наводно их препродавао. Био је радан и имућан човјек. Није правио проблеме. Иза себе је оставио четворо дјеце - казао је један мјештанин Лончара.

Требиње

24. маја  Радован Андрићу (19) из Требиња 24. маја око 3.25 часова у улици Милоша Обилића у Требињу хицима из аутоматске пушке усмртио Марка Ђерића. Андрић је из засједе испалио рафал у леђа Ђерића, а кобан је био један метак који је жртву погодио у срце. Андрић је притворен.

Бањалука

(6. фебруар - Александар Ролд (19) из Бањалуке убијен је са десет убода ножем, од којих су два у срце била смртоносна. Због убиства Ролда ухапшен је његов вршњак Анђело Марковић (19). Крвави обрачун одиграо се на игралишту Основне школе "Јован Цвијић".

Обровац

14. фебруар - Радослав Малић (27) из Обровца код Бањалуке убио је у својој кући током крсне славе Светог Трифуна познаника и комшију Васкрсију Пртију (61). Породица је полицији испричала да је Васкрсија сам пао и ударио главом о тло када је одлазио из њихове куће.

Теслић

10. март - Босиљко Ђурић (25) из љубоморе је ножем усмртио супругу Татјану (22) у њихову стану у Видовданској улици у Теслићу. Послије свађе он је ножем седам пута у грудни кош убо супругу, и то пред трогодишњом кћерком и својом осмогодишњом сестром.

Пале

17. март - Никола Веселиновић (32) из Пала убио је у кафићу "Омерта" хицима из пиштоља суграђанина Бојана Фуртулу (32). Мотив ликвидације су нерашчишћени рачуни одраније. Наиме, прије пет година Фуртула је из пиштоља ранио Веселиновића у ноге и због тога је био и осуђен.

Језеро

17. април - Марко Нишић (60) је хицима из пиштоља у својој кући у Жељезничкој улици у Језеру убио несуђеног зета Зорана Лазића (44) из Сарајева. Лазић је са Нишићевом кћерком Драгицом имао дијете. Сукоб је избио због виђања дјетета, а Нишић је Лазићу пуцао у груди и главу.

Брчко

23. маја - Горан Ристић (22) из Брчког заједно са још једном особом убио Милоша Дроцу (23) током туче  у улици Николе Тесле у брчанском насељу Грчица. Ристић је ухапшен и притворен док је полиција Брчко дистрикта расписала потјерницу за Мирком Боснићем.

Приједор

24. маја - Драшко  Секулић (41) из Ништаваца код Приједора, ножем усмртио супругу Наташу Секулић. Убо је  више пута  у њеној кући у улици Српских великана у Приједору. Сукоб је избио јер је Драшко желио да му се Наташа која га је раније напустила врати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана