Држављанка Србије слагала крађу скупоцјеног масератија

Небојша Томашевић
Држављанка Србије слагала крађу скупоцјеног масератија

Бијељина - Држављанка Србије Далиборка Бељеан (35) осумњичена је за лажну пријаву кривичног дјела, јер је слагала да јој је неко са паркинга у етно-селу Станишићи украо "масерати" вриједан око 76.000 марака.

Крађа возила пријављена је полицији у Дворовима у уторак, 30. августа. У пријави је наведено да је возило украдено тога дана између поноћи и 11 часова ујутро.

- Истрагом је утврђено да крађе није било и да је у питању лажна пријава. Возило је власништво предузећа из Швајцарске, а користила га је осумњичена Д. Б. Не можемо откривати више детаља - речено је у бијељинском Центру јавне безбједности.

У полицији су истакли да је осумњичена због лажне пријаве приведена и испитана, а након саслушања уз сагласност Окружног тужилаштва у Бијељини пуштена је да се брани са слободе.

Дежурни тужилац је казао да је осумњичена пуштена, јер нема законског основа за задржавање у притвору. Истакао је да се њој на терет ставља да је починила лажно пријављивање кривичног дјела, због чега ће и одговарати.

Према незваничним информацијама, Бељеанова је крађу пријавила да би наплатила одштету од осигурања. Извор близак истрази је казао да је њена превара откривена захваљујући снимцима камера видео-надзора у етно-селу Станишићи.

- На видео-снимцима се види да је "масерати" одвезен уз допуштење осумњичене. Осим тога током истраге открили смо гдје се налази "масерати", а Бељеанова је, када су јој предочени, докази признала да је све слагала - казао је извор близак истрази.

Додао је да је "масерати" био осигуран у Швајцарској, па се претпоставља да је Бељеанова имала намјеру да наплати одштету од осигурања те земље.

Лажне пријаве крађа возила све чешћа су појава у Српској. Мотив тих недјела је углавном наплата одштете од осигурања. Крајем јуна откривен је сличан случај лажне пријаве крађе BMW-а X5 вриједног 70.000 марака. Крађу је пријавио С. Ђ. (38) из Томиславграда, који је рекао да му је возило, које је власништво лизинг куће из Њемачке, украдено са паркинга мотела у Дабрацу. Истрагом је утврђено да је све слагао да би наплатио новац од осигурања.

Станишићи

Из етно-села Станишићи потврдили су да им је уторак пријављена крађа "масератија", али да им је то одмах било сумњиво, пошто им се ништа слично никада није догодило.

- Обавијестили смо полицију, која је брзо стигла и професионално обавила посао. Етно-село Станишићи покривено је видео-надзором. Жена која је пријавила крађу возила није наша стална гошћа - рекли су у етно-селу Станишићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана