Држављанка БиХ ухапшена због кријумчарења 11 особа из Пакистана

ГС
Foto: РТРС

Припадници Граничне полиције БиХ лишили су слободе држављанку БиХ, Е.Б. (1999.), након што је откривена у кријумчарењу 11 особа афроазијског поријекла.

- Кријумчарење је спријечено приликом надзора границе и контролом путничког моторног возила сеат, бх. ознака, у мјесту Козара на подручју Чајнича - саопштено је из Граничне полиције.

Наводе да је због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело Кријумчарење особа, о наведеном догађају су обавијештени дежурни тужилац Тужилаштва БиХ и судија за претходни поступак Суда БиХ, према чијим су наредбама возило и други доказни материјали привремено одузети, а држављанка БиХ испитана у својству осумњичене.

- Кријумчарени страни држављани нису посједовали идентификационе документе, а у Упитницима за мигранте су изјавили да долазе из Пакистана. Предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даљње поступање - додаје се у саопштењу.

Против осумњичене бх. држављанке, Тужилаштву БиХ биће достављен Извјештај о почињеном кривичном дјелу Кријумчарење особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана