Држављанин Србије за којим трага Интерпол пао због неплаћања хотела у Бањалуци

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Држављанин Србије  Денис Д. (35) ухапшен је након што је преварио један хотел јер није платио рачун, а   током испитивања утврђено је да је за њим расписана потјерница на друго име које је раније користио, потврђено је „Гласу Српске“.

Он је откривен задњи дан прошле године, а незванично сазнајемо да је потјерница расписана на име Дејан Николић, а  расписао ју је Интерпол Њемачке због сумње да је он починио крађу.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштено је да Дениса Д. терете за кривично дјело превара.

- Надлежној полицијској станици је 31. децембра прошле године  радник хотела у Бањалуци пријавио да је лице Д.Д. користило услуге хотела који је напустио, а није платио рачун. Хотелу је тако  причињена материјална штета од око 800 КМ. Оперативним радом, полицијски службеници су пронашли и лишили слободе лице Д.Д., а током криминалистичке обраде извршене су провјере, којом приликом је утврђено да је наведено лице у претходном периоду мијењало име и презиме, те да је за истим под иницијалнима Д.Н. од стране НЦБ Висбаден Њемачка расписана црвена дифузна потјерница због почињеног кривичног дјела крађа- наводи се у саопштењу.

Додаје се да је о наведеном је обавијештен Теренски центар за странце Бањалука и дежурни судија Суда БиХ. Након завршене криминалистичке обраде лице Д.Д. је спроведено до просторија Суда БиХ у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана