Држављанин Словеније са потјернице ухапшен у Палама, у BMW-у држао 58.400 евра

ГС
Држављанин Словеније са потјернице ухапшен у Палама, у BMW-у држао 58.400 евра

ПАЛЕ – Након туче и пуцњаве у кафе бару „Ред&White Кафаница“ у Палама полиција је ухапсила четири особе међу којима Младена Самарџију (32) који је у бјекству од словеначког правосуђа будући да је за њим расписана потјерница због умијешаности у организовани криминал, јавила је УНА.

За вријеме сукоба Самарџија, држављанин Словеније је био у локалу, а након што је дошло до напада на једног полицајца аутомобилом BMW X5 је побјегао с лица мјеста. Брзом реакцијом полиције заустављен је и ухапшен на подручју Пала због, како је саопштено из полиције, помагања у извршењу кривичних дјела.

-У његовом возилу пронађено је 58.400 евра у кешу и четири мобилна телефона који су заједно са аутомобилом привремено одузети. Није познато чему је новац био намијењен, што је предмет даље истраге. Очигледно је да је Самарџија са одређеним разлогом дошао у Пале с толиким новцем - каже за УНУ извор близак истрази, наводећи да је овом акцијом полиција вјероватно спријечила извршење неког тешког кривичног дјела.

Самарџија је након криминалистичке обраде у ПУ Источно Сарајево пуштен на слободу јер га, сазнаје УНА, од изручења Словенији штити двојно држављанство.

Словеначка полиција објавила је потјерницу за Младеном Самарџијом на својој интернет страници, али детаљи због којих га потражују, јавности нису доступни.

О Самарџији су у мају прошле године писали медији у региону наводећи да је осумњичен за трговину наркотицима. Тада је наведено да је дио организоване криминалне групе  осумњичене за шверц најмање 790 килограма кокаина и више од двије тоне марихуане. Позивајући се на документе из истраге, црногорске Вијести су наводиле да је Самарџија важио за добављача хероина који је у августу 2020. био мета прикривених истражилаца словеначке полиције. Како је објављено, тајни агенти су од Самарџијиних курира куповали хероин, а на кесицама су откривени и његови отисци прстију.

Заједно са Самарџијом полиција  у ноћи између недјеље и понедјељка, наводи УНА, ухапсила Томислава Петровића званог Томо из Пала, Александра Ђурђевића из Српца и Едвина Торића из Бихаћа, док се и даље трага за Страхињом Пандуревићем осумњиченим да је током сукоба пуцао у плафон кафића.

Полиција је саопштила да су након туче пронађени и одузети аутомобили „поло“ и BMW те ватрено оружје и 58.400 евра.

Петровићу је након саслушања тужилаштво предложило притвор због сумње да је починио кривична дјела тјелесне повреде и напад на службено лице, а остали су пуштени.

-Петровић се терети да је без икаквог повода пришао Р.Г. те га ухватио десном руком за врат и задао ударац главом у предјелу чела, усљед чега је Р.Г. задобио тјелесну повреду. Потом је изашао из кафића заједно са С.П. када је почео да виче, те непристојно се понаша. Да би спријечио такво понашање полицијски службеник К.Ђ. му је наредио да стане, али га је Петровић ухватио за врат. Почео је да га дави, а онда га је шаком ударио у лице нанијевши му тјелесне повреде -  саопштено је из Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана