Држављанин Француске плаћао лажним еврима

Г. П.
Држављанин Француске плаћао лажним еврима

Власеница - Против Рамиза Ђуздановића (22), држављанина Француске, Тужилаштво БиХ предложило је притвор због сумње да је пустио у промет већу количину фалсификованих новчаница у апоенима од по десет и 20 евра, потврдио је портпарол Тужилаштва Борис Грубешић.

Власеничка полиција ухапсила је Ђуздановића 19. априла у селу Луке у пограничној зони између општина Власеница и Кладањ.

- Приликом хапшења код осумњиченог смо пронашли 15 фалсификованих новчаница од по 20 евра, а у просторијама у којима је боравио још 800 фалсификованих евра - казао је командир Полицијске станице Власеница Драган Јовичић.

Он је истакао да су захваљујући сарадњи са полицијом у ФБиХ дошли до сазнања да је осумњичени на подручју општине Бреза посједовао још 4.000 фалсификованих евра.

Према Јовичићевим ријечима, оперативним радом утврђено је да је Ђуздановић дан прије хапшења фалсификованим еврима плаћао робу и услуге у општинама Милићи и Шековићи.

Плаћање лажном новчаницом полицији је пријављено 18. априла из једне продавнице у шековићком насељу Тишча. Полиција је одмах изузела спорну новчаницу и прелиминарним вјештачењем утврђено је да је ријеч о фалсификованој новчаници. Додатном истрагом полиција је на бензинској пумпи у Милићима пронашла још једну фалсификовану новчаницу са истим серијском бројем.

За власеничке полицајце био је то сигнал за акцију. Послије прикупљених информација утврђено је да се осумњичени налази на територији општине Кладањ гдје је ухапшен, а потом предат Тужилаштву БиХ.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана