Држављани БиХ шверцовали ТНТ из Француске па пали у Италију

nezavisne.com
Држављани БиХ шверцовали ТНТ из Француске па пали у Италију

Милано - Италијанска полиција у сарадњи са француским колегама ухапсила је пет држављана БиХ и пронашла већи пакет ТНТ експлозива.

Држављани БиХ заустављени су у комбију бх. регистарских ознака, а операцијом коју су планирали италијански полицајци са француским колегама требало је да буде прекинут канал шверца дроге, међутим на крају је пронађен ТНТ.

Држављани БиХ кренули су, како се испоставило, из Француске за Хрватску, а крајње одредиште им је била Босна и Херцеговина.

Како преносе италијански медији, у комбију је требало да буде скривена дрога, због чега су га милански полицајци зауставили чим је прешао границу. Цијело возило је детаљно прегледано. Иза радија је откривен простор у којем се налазио пакет са два килограма ТНТ-а, а у возилу су пронађена и два детонатора.

Такође, медији пишу и то да је полиција посумњала на случај припреме за терористички напад, али се на крају од тога одустало јер нису доказане никакве везе путника из комбија са било којом терористичком организацијом.

На крају је у притвору завршио само један 56-годишњак из БиХ који има боравиште у Француској, гдје је радио за једну непрофитну организацију, док су остала четворица држављана БиХ након испитивања пуштена.

За уклањање ТНТ-а, који иначе спада међу стабилне експлозиве па његов превоз није толико опасан, ипак су позвани пиротехничари. Они су експлозив извадили из тајног претинца, а током те операције простор у близини возила био је превентивно испражњен. У наставку истраге требало би да буде расвијетљено која је била крајња дестинација и намјена ТНТ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана