Дрогиран и пијан ухапшен послије двије саобраћајке

Небојша Томашевић
Дрогиран и пијан ухапшен послије двије саобраћајке

Козарска Дубица - Саша К. (40) из Козарске Дубице осумњичен је да је возећи "ауди" учествовао у двије саобраћајне несреће у Козарској Дубици и побјегао са лица мјеста, а када је ухапшен, био је пијан и дрогиран.

Извор близак истрази је казао да није утврђено да ли је Саша био пијан и дрогиран у вријеме када су се десиле несреће.

- С обзиром на то да је ухапшен око два сата након свих дешавања, потребно је урадити вјештачење да се утврди да ли је био пијан и дрогиран док је возио или се напио и надрогирао касније - појаснио је овај извор.

Прва несрећа десила се у четвртак око 11 часова у улици Краља Петра Првог Ослободиоца у Козарској Дубици, гдје су се сударили "ауди" који је возио Саша К. и "форд фијеста" за чим воланом је била М. М. из Приједора. Тада је Саша побјегао с мјеста несреће, да би убрзо возилом слетио с пута у улици Вожда Карађорђа, гдје је полиција и пронашла возило.

- Саша К. је пронађен у једној кафани у Козарској Дубици. Са њим у друштву су били Бојан М. (26) и М. У. (25). Том приликом утврђено је да Саша у крви има 1,7 промила алкохола и да је дрогиран. Осим њега, дрогиран је био и Бојан М. - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, због сумње да је омогућавао уживање дроге приведен је Бојан М. и приликом претреса стана који користи пронађена је мања количина наркотика.

У Полицијској управи Приједор су, наводећи иницијале, саопштили да су утврдили да је Саша К. учесник двије саобраћајне несреће који је побјегао с лица мјеста.

- Након што је приведен, осумњичени С. К. је испитан и алкотестиран, те је утврђено да је пијан и под утицајем дроге. Присуство дроге у организму утврђено је и код Б. М., који је био у друштву са С. К. Код Б. М. је претресом стана пронађена дрога. Против осумњичених ћемо надлежном тужилаштву доставити извјештај који ће их теретити за дјела која су учинили - саопштила је ПУ Приједор.

Повријеђени

У несрећама које су у четвртак десиле на подручју Мркоњић Града и Српца повријеђено је пет особа. Приликом слијетања "аудија А4" у мјесту Брдо код Мркоњић Града повријеђени су возач Синиша Јотић и сапутник Теодор Солдат (23), оба из Мркоњић Града.

Повријеђена је и Александра Глишић (22) из Бањалуке, која је била с њима у возилу. Јотић је задобио теже, а Солдат и Глишићева лакше повреде. У судару "мерцедеса" и комбија "фијат дукато" у Разбој Лијевчу код Српца лакше су повријеђена оба возача Славиша Шврака (23) и Биљана Аничић (45). Шврака је возио доставно возило пекаре и након судара комби се преврнуо, а хљеб се расуо по путу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана