Дрогирали и сексуално искоришћавали дјевојчицу

Горан Обрадовић
Дрогирали и сексуално искоришћавали дјевојчицу

Брчко - Полиција трага за Цвијетином Ивановићем (19) и Мирком Бабићем (25), обојица из Брчког, због сумње да су дуже вријеме дрогирали и сексуално искоришћавали дјевојчицу од 13,5 година.

Према незваничним информацијама, полиција сумња да су поред поменуте дјевојчице, ова двојица монструма злостављали и друге малољетнице.

Портпарол полиције Брчко дистрикта Халид Емрић рекао је, наводећи иницијале, да је полиција у акцији "Палермо 2" претресла три локације које су користили осумњичени.

- Осумњичени нису доступни полицији, јер се налазе изван БиХ. За њима ће бити расписана полицијска потрага. Они су осумњичени да су починили кривично дјело полни однос са малољетницом, а по закону је прописана казна од годину до осам година затвора, као и недозвољен промет и производња наркотика и омогућавања у уживању опојне дроге - рекао је Емкић.

Извор близак истрази испричао је да је полиција о овом догађају, који је шокирао становнике овог града, дошла истражујући ланац проституције, који је разоткривен 30. маја ове године. Тада је у акцији "Палермо" ухапшено шест особа због сумње да су три малољетнице присиљавали на сексуални однос за новац, као и продају наркотика. У тој акцији у претресима у насељима Гредице 2. и 4. јула у кућама гдје су дјевојчице искоришћаване полиција је пронашла око 150 таблета. Уз помоћ тих таблета Ивановић и Бабић су омамљивали малољетнице, а потом их искоришћавали.

- На основу прикупљених информација полиција има доказе за сексуално злостављање дјевојчице од 13,5 година. Постоји сумња да су злостављали још неколико малољетница и полиција наставља да прикупља доказе - рекао је наш извор.

Према његовим ријечима, полиција провјерава и информацију да ли су они присиљавали дјевојчице на пружање сексуалних услуга са другим особама за новац.

Ивановић и Бабић су одраније познати полицији, али по другим кривичним дјелима. Злостављану дјевојчицу је преузео и збринуо Центар за социјални рад Брчко дистрикта.

Запљена

У акцији "Палермо" брчанска полиција је крајем маја ове године одузела већи број CD-ова, касета и меморијских стикова.

- На овим меморијским јединицама налази се већи број снимака сексуалних односа малољетница, као и фотографије експлицитног садржаја - речено је тада у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана