Драма у Добоју: Полицајци скинули старца са вјешала

Дијана Дујић
Драма у Добоју: Полицајци скинули старца са вјешала

Добој - Права драма одвијала се у понедјељак увече у Добоју када је старац М. Ђ. (68) дошао у Градски парк са мердевинама и намјеравао да се објеси о грану дрвета.

Срећом, брзом и прибраном реакцијом добојских полицајаца Милкана Лазаревића и Елвира Мезетовића старац је скинут са вјешала и превезен у болницу.

Прије овог догађаја полицији се у понедјељак око 22 часа обратио велики број грађана који су пријавили да им је чудно што је старији мушкарац са мердевинама дошао у парк.

Дошавши у парк полицајци Мезетовић и Лазаревић су примијетили старца који се попео на врх мердевина и да он око врата има омчу ужета које је завезао за грану дрвета на висини од око три метра. Тада је настала права драма. Полицајци су на све могуће начине покушавали да убиједе М. Ђ. да не почини самоубиство. С посебном пажњом започели су разговор с њим како би га одвратили од те намјере. Послије пола часа преговора један од полицајаца успио је да се попне на мердевине и скине му омчу с врата, те га је спустио према другом полицајцу, на одушевљење присутних грађана.

Мезетовић и Лазаревић су потом позвали Хитну помоћ, а старац је колима Хитне помоћи превезен у добојску болницу.

Ово је наставак хуманих дјела и велике пожртвованости полицијских службеника Центра јавне безбједности Добој.

Полицајци Синиша Цвијановић и Игор Јанковић у јуну прошле године су из ријеке Босне извукли дјевојку (25) која је покушала да изврши самоубиство утапањем.

Полицајац Горан Мићановић и суграђанин Ален Сувајац су такође прошле године спасили живот мушкарцу који је покушао да изврши самоубиство скоком са Жељезничког моста у Босну. Полицајци Митар Дујковић и Душан Кнежевић су 4. септембра 2013. године спријечили жену да изврши самоубиство скоком у Босну са истог моста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана