Драгослав К. из Билеће ухапшен и испитан у полицији: Фотосима уцјењивао дјевојку да ступе у везу

Небојша Томашевић
Драгослав К. из Билеће ухапшен и испитан у полицији: Фотосима уцјењивао дјевојку да ступе у везу

ТРЕБИЊЕ - Драгослав К. (28) из Билеће ухапшен је и испитан у полицији због сумње да је путем друштвених мрежа уцјењивао Требињку, пријетећи да ће објавити њене експлицитне фотографије, ако не пристане да буде с њим у емотивној вези, сазнаје “Глас Српске”.

Незванично сазнајемо да је осумњичени дјевојци слао поруке да има њене фотографије на којима је нага и да ће их објавити, ако не прихвати његове услове.

- Тражио је да буду момак и дјевојка и да она са њим ступи у интимне односе. Дуже вријеме јој је слао поруке путем “Фејсбука” и других друштвених мрежа. У њима је инсистирао да она мора бити са њим. Дјевојка га је упорно одбијала, а када је рекао да ће јавно објавити њене фотографије на којима је обнажена и послати их њеним пријатељима она је одлучила да све пријави полицији - рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Требиње, наводећи иницијале, саопштено је да Драгослава К. сумњиче да је починио кривично дјело полна уцјена.

- Полицијској станици Требиње пријављено је да Д. К. дужи временски период узнемирава женску особу путем друштвених мрежа. Према пријави жени је слао разне поруке увредљивог садржаја, пријетећи да ће објавити фотографије експлицитног садржаја на којим се она налази, ако са њим не пристане на емотивну везу - саопштено је из Полицијске управе Требиње.

Додали су да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружно тужилаштва у Требињу и да је у току истрага у циљу документовања овог кривичног дјела.

Драгослав К. је, како сазнајемо, половином августа на сличан начин уцјењивао и Д. П. из Гацка због чега је већ пријављен тужилаштву за полну уцјену. Он је, како сазнајемо, поменутој дјевојци писао поруке путем више профила друштвене мреже “Фејсбук” и тражио да буде с њим у интимној вези или ће објавити фотографије и видео на коме је наводно она с неким мушкарцем. Ова дјевојка тврди да Драгослава К. никад није упознала нити она има било какав видео-снимак. Не желећи да јој помињемо име, казала је да је чула да Гацком и околним кружи порно-снимак на којем је нека дјевојка која можда мало личи на њу и да вјерује да је осумњичени то хтио искористити.

Према нашим сазнањима претпоставља се да је Драгослав К. особа која преко друштвених мрежа вреба дјевојке лажним фотографијама и порно- снимцима покушава да их натјера да буду са њим у интимним односима.

Казне

Према Кривичном законику Републике Српске, за кривично дјело полна уцјена предвиђене су казне затвора од једне до осам година.

Предвиђено је и да ће том казном бити кажњен онај ко другог принуди на обљубу, пријетећи да ће открити нешто што би шкодило његовој части или угледу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана