Доње Вардиштe код Вишеграда: Пијан претукао кћерку и сина

Н. Т.
Доње Вардиштe код Вишеграда: Пијан претукао кћерку и сина

Вишеград - Полиција је ухапсила Гордана Б. (45) из Вишеграда, јер је пијан претукао малољетне кћерку (15) и сина (17), саопштено је из Центра јавне безбједности Источно Сарајево наводећи његове иницијале.

Породично насиље десило се у уторак у њиховој породичној кући у мјесту Доње Вардиште код Вишеграда.

Извор близак истрази је рекао да је отац након што је кући дошао пијан прво напао малољетну кћерку.

- Малтретирао је и тукао, а у једном тренутку угурао јој је телефон у уста. Када је то видио, у намјери да одбрани сестру, седамнаестогодишњак је насрнуо на разјареног оца. Тада је Гордан Б. сав свој бијес усмјерио на сина и ударио га шаком. Затим га је избацио из куће и наставио да туче у дворишту. Оборио га је на земљу и шутирао га, усљед чега је дјечак задобио и повреду главе - рекао је овај извор.

Према његовим ријечима, галаму и вриску дјеце чуле су комшије које су позвале полицију која је срећом убрзо стигла и ухапсила оца насилника.

Након хапшења оца Служба хитне помоћи превезла је повријеђеног дјечака у Дом здравља Вишеград гдје му је указана љекарска помоћ.

Из ЦЈБ Источно Сарајево су саопштили да су испитали осумњиченог и о свему су обавијестили Центар за социјални рад у Вишеграду.

- Дежурни тужилац је наредио да му се након истраге и комплетирања предмета достави извјештај против осумњиченог. У току је истрага, а против Г. Б. биће поднесен извјештај за кривично дјело насиље у породици или породичној заједници - рекли су у полицији.

Насиље у породици, поготово над дјецом, све је распрострањеније. Према подацима Омбудсмана РС, прошле године 48 дјеце била су жртве насиља у породици, а овој институцији поднесене су 592 жалбе због породичног насиља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана