Возачу три године затвора због несреће у којој је погинуо млади фудбалер

Небојша Томашевић
Возачу три године затвора због несреће у којој је погинуо млади фудбалер

ДОБОЈ - Далибор П. (43) из Добоја осуђен је у Окружном суду тог града на три године затвора због изазивања тешке саобраћајне несреће у којој је погинуо његов суграђанин и фудбалер Павле Н. (32), а повријеђени сапутници Ален С. (45) и Далибор М. (46) сви из Добоја.

Изрицању пресуде претходио је споразум о признању кривице између оптуженог и добојског тужилаштва који је Окружни суд у Добоју прихватио.

Осим затворске казне возачу је изречена и безбједносна мјера одузимања возачке дозволе у трајању од двије године.

Ова казна ће се почети извршавати након правоснажности пресуде, а вријеме које оптужени буде провео у затвору неће бити урачунато у њу.

Према пресуди, Далибор П. је 19. септембра прошле године око 22.50 часова слетио “шкодом” са магистралног пута у мјесту Божинци Доњи код Добоја.

Након слијетања аутомобил се испревртао. Настрадали Павле Н. је испао из аута и задобио тешке повреде виталних органа и преминуо је усљед унутрашњег крварења. Осуђени возач “шкоде” био је под дејством алкохола.

Окружни суд у Добоју је све оштећене упутио да имовинско правни захтјев и надокнаду штете од оптуженог траже кроз парнични поступак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана