Добој: Волонтерки нудио унапређење у замјену за секс

Н. Т.
Добој: Волонтерки нудио унапређење у замјену за секс

Добој - Директор Дома ученика у Добоју Давор Видаковић оптужен је да је злоупотребом положаја злостављао волонтерку у овој установи, а судски процес против њега требало би да почне данас у добојском Основном суду, сазнаје "Глас Српске".

У добојском Окружном тужилаштву, наводећи његове иницијале, потврдили су да су против Видаковића подигли оптужницу која га терети за обљубу злоупотребом положаја.

 - Оптужница В. Д. терети да је 25. октобра у Добоју злоупотребом свог положаја навео на полну радњу оштећену, која се према њему налазила у односу подређености. С обзиром на то да је у овом случају у току кривични поступак пред надлежним судом, више информација за сада не можемо дати - рекли су у добојском тужилаштву.

Додали су да је поменуту оптужницу потврдио судија за претходно саслушање Основног суда у Добоју.

Према незваничним информацијама, оптужени Видаковић је волонтерки у Дому ученика нудио унапређење у замјену да с њим има сексуални однос. Извор близак истрази казао је да је жртва одбила било какву везу са шефом, али је он стално инсистирао на томе.

- Она се на његове захтјеве одупирала и говорила: "Немојте!". Да би је приволио да прихвати његов захтјев, нудио јој је унапређење на мјесто замјеника директора ђачког дома иако ова жена није била ни упосленик поменуте установе - рекао је овај извор.

Додао је да је жртва, након што је осумњичени није пуштао на миру, све испричала познаницима и полицији.

Видаковић је раније негирао све оптужбе, а није хтио да их коментарише. Незванично сазнајемо да он и даље ради у Дому ученика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана