Добој: Код пљачкаша вртића пронађена дрога

Небојша Томашевић
Добој: Код пљачкаша вртића пронађена дрога

Добој - Ален Т. из Тешња осумњичен је да је украо пет телевизора и дјечју уштеђевину од 140 марака из вртића „Мајке Југовић“ у Добоју, а у томе су му помогли Мирел С. и Фикрет Р. код кога је пронађена дрога.

Ово је, како сазнаје „Глас Српске“, утврђено опширном истрагом коју је протеклих дана спровела полиција.

Према саопштењу Полицијске управе из Добоја, у коме су наведени иницијали осумњичених, Ален је у вртић провалио у ноћи између 13. и 14. новембра те украо пет телевизора и 140 марака. Сазнајемо да су му Мирел и Фикрет помогли да украдене ствари прво сакрије у девастирану кућу у близини вртића, да би их након неког времена однијели и сакрили у Мирелов стан.

У Полицијској управи Добој казали су да су током истраге претресли станове осумњичених и пронашли четири украдена телевизора, али и мању количину дроге. Полиција је телевизоре пронашла у Миреловом стану, док је код Фикрета нађен 41 грам марихуане, мања количина спида и седам таблета синтетичке дроге екстази. Код њега је пронађен и оквир за аутоматску пушку и наставак за тромблон.

У добојској полицији су, наводећи иницијале, казали да Алена терете за тешку крађу, а Мирела и Фикрета за прикривање и помагање. Фикрета терете и за неовлашћену производњу и промет опојне дроге те за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

Полиција је долијала и лоповима из Теслића откривши трочлану групу која је проваљивала у куће, помоћне објекте и ловачке домове те крала возила на подручју ове општине.

Како сазнајемо, ухапшени су Стефан К. и Симеон Ђ. и седамнаестогодишњак из Теслића. Њих полиција терети да су починили четири крађе, седам тешких крађа и оштећење туђе ствари. Терете их да су провалили у шест кућа, из којих су крали алат, душеке, јоргане, плинске боце и друге ствари.

Осумњичени су и за крађу аутомобила „субару“ и оштећење „голфа 2“ који су покушали да украду испред куће у Очаушу код Добоја, али се возило покварило па су га оставили и побјегли.

Како сазнајемо, „субару“ су украли тако што су мотор стартовали спајајући жице електроинсталација, а возило је било откључано. Овој тројки теслићка полиција још на терет ставља и да су оштетили Друштвени дом у Булетићу код Теслића и провалили у Ловачку кућу на подручју Очауша одакле су украли пилу и акумулатор. У полицији су рекли да је током истраге претресом кућа осумњичених пронађен дио украдених предмета. Пронађен је и „субару“, који је украден 1. децембра. У Полицијској управи Добој, наводећи иницијале, казали су да ће против поменуте тројке Окружном тужилаштву Добој бити достављен извјештај за наведена кривична дјела. Нису наводили детаље.

Уништили иконе

Осумњичена тројка из Теслића, Стефан К, Симеон Ђ. и малољетник девастирали су Друштвени дом у Булетићу, који годинама користе ловачке секције с овог подручја и мјештани за прославе и окупљања.

Полупали су неколико прозора, посуђе, есцајг, сав намјештај, као и бројне иконе светаца које су ту биле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана