Добој: Фантом натјерао жену да попије киселину

Небојша Томашевић
Добој: Фантом натјерао жену да попије киселину

Добој - Младенка С. (43) из Добоја пријавила је јуче полицији да ју је напао маскирани разбојник који је од ње тражио новац, потом је претукао и натјерао да попије њој непознату киселину.

Према пријави она је нападнута јуче ујутро око шест часова  у близини моста у Пакленици код Добоја када је кренула на посао.

Повријеђена Младенка С. превезена је у добојску болницу гдје је задржана на лијечењу.

Извор близак истрази је казао да је капом фантомком маскирани нападач искочио из жбуња пред несрећну жену.

-  Галамио је "дај паре, дај паре". Жена се преплашила али му није давала новац.  Фантом ју је тада ухватио рукама око врата и поновио захтјев да му да новац. Када је то одбила он јој је дао боцу коју је држао у руци и рекао да попије течност која је била у њој. Жртва се почела опирати али ју је нападач одвукао до оближњег потока гдје је натјерао да пије киселину из боце. Жени је након што је попила ту течност  позлило и од тог момента се не сјећа шта је даље било. Само је након неког времена када је дошла себи видјела да је разбојник побјегао - казао је овај извор "Гласа Српске" и додао да је то све испричала жртва својим познаницима и полицији. 

Према незваничним информацијама нападнута жена описала је  да је разбојник на себи имао нешто бијело од гардеробе, а на глави капу фантомку. Она наводно није могла да се сјети више детаља, а није познато ни да ли је разбојник успио да јој отме новац.

У добојском Центру јавне безбједности су потврдили су да се овај случај догодио, односно да им је око 7.45 часова пријављено да је С. М. нападнута сат раније. Истакли су да у циљу истраге овог случаја не могу да наводе никакве детаље.

- О овом догађају обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Добоју. По његовом  налогу ће се спровести истрага и тек по завршетку истраге моћи ћемо да кажемо више детаља - рекли су у полицији у Добоју.

Слични напади на жене дешавали су се у и ранијем периоду, али овакав случај није забиљежен. Посљедњи бруталан напад на неку жену забиљежен је у Брчко дистрикту у фебруару ове године. Тада су два  непозната разбојника на  улици напали и претукли Сабину Ђапо, супругу бившег делегата у Вијећу народа РС Мирсада Ђапе. Њу су разбојници пресрели док се враћала кући с посла из Гимназији "Васо Пелагић" у Брчком гдје ради као професор. Ударили су је више пута и отели торбицу с личним документима и новцем. Починиоци овог напада још увијек нису откривени.

Повреде

У добојској болници "Свети апостол Лука", наводећи иницијале,  казали су да је Младенка С.  задобила повреде врата, руку и ногу.

- Она је смјештена на Одјељењу интернистичке службе и под сталним је надзором љекара. Више детаља о здравственом стању и опоравку пацијента љекари ће саопштити накнадно - рекли су јуче у болници "Свети апостол Лука".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана