Добој: Бајкер кренуо на вашар и погинуо

Горан Обрадовић
Добој: Бајкер кренуо на вашар и погинуо

Дервента - Бајкер Амел Плеханџић (27) из Горњих Колиба, код Брода погинуо је у саобраћајној несрећи у мјесту Босански Лужани код Дервенте, потврђено је у полицији.

Овим је настављен трагичан низ саобраћајних несрећа на подручју Центра јавне безбједности Добој, у којима су погинуле укупно четири особе.

До поменуте несреће је дошло у уторак око 19.30 часова када је Плеханџић возећи мотоцикл "хонда" из правца Брода према Дервенти ударио у "голф" који је скретао у двориште оближње куће.

- Несрећа се догодила када је С. К. управљајући "голфом" почео да скреће улијево у тренутку када је Плеханџић кренуо да га претекне. Тада је ударио у предњи лијеви дио аутомобила и пао на пут - рекли су у ЦЈБ Добој наводећи иницијале.

Они су додали да је Плеханџић том приликом задобио тешке повреде од којих је преминуо у Дому здравља у Дервенти убрзо послије несреће. У несрећи С. К. је задобио лакше повреде.

Мјештани Босанских Лужана су испричали да је возач "голфа"  скретао према кући, али да није упалио жмигавац.

- Плеханџић је настрадао на мјесту удаљеном само два или три километара од своје куће. Плеханџић је намјеравао да заједно са колегом те кобне вечери крену код његовог ујака на вашар у Прњавор - рекао је један од мјештана.

Он је био велики заљубљеник у мотоцикле и посјећивао  је готово сваку моторијаду која се одржавала у БиХ.

- Био је вриједан и вољен младић. Његови родитељи имају велику фарму стоке, а он је радио све послове. Прије него што ће да крене у Прњавор помогао је мајци да покупи сијено. Потом се  упутио  на вашар - рекао је наш саговорник.

Несрећни мотоциклиста је четврта особа која је у посљедњих десет дана погинула на подручју ЦЈБ Добој.

Пјешак Вид Крунић погинуо је 11. августа у саобраћајној несрећи када га је у Прибинићу код Теслића аутомобилом "голф" прегазио рођак.

Вид је прије тога био на прослави гдје се вјероватно напио и кад је кренуо кући легао је на пут и заспао. Његов рођак  кад је наишао аутомобилом "голф" није га видио и прешао му је точковима преко грудног коша и врата.

У другој несрећи која се догодила истог дана око 16 часова у Ступама код Теслића погинула је Весна Тодорић.

Она је настрадала када је прокувао аутомобил "голф" који је возила Драгиња Јотановић. Тодорићева се уплашила, искочила из аутомобила, ударила главом од пут и преминула на мјесту несреће.

Драган Мајрановић (54) из Петрова погинуо је 17. августа у саобраћајној несрећи која се догодила у мјесту Какмуж у Петрову.

Он је настрадао када се управљајући аутомобилом "голф" сударио са комбијем "фијат"  у којем се налазило шест навија Фудбалског клуба  Слога из Добоја.

Статистика

У Центру јавне безбједности Добој рекли су да је у првих шест мјесеци евидентирано за 15 одсто више саобраћајних несрећа у односу на исти период прошле године.

- Повећан је број саобраћајних несрећа са лакше повријеђеним особама и материјалном штетом. На подручју овог центра у шест мјесеци погинуо је девет особа, док је у истом периоду 2013. године 14 особа изгубило живот - рекли су у ЦЈБ Добој.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана