Дјевојка из Дервенте дрогу крила у полном органу

ГС
Foto: Илустрација

ДЕРВЕНТА - Дилери на сва начине покушавају дрогу да сакрију од полиције, а у овим намјерама највише се истакла дјевојка из Дервенте, због које су полицајци морали ангажовати гинеколога, пише Српска Инфо.

До сада су дилери крили дрогу у чарапама, доњем вешу, храни, али је ова дјевојка из Дервенте отишла корак даље.

Извор близак истрази појаснио је за портал Српска Инфо да је полиција дошла до информација да ова дјевојка посједује одређену количину дроге.

"Приликом претреса полиција код ње није нашла дрогу, па су посумњали да ју је сакрила, и то не баш на уобичајеном мјесту. Због тога су морали ангажовати гинеколога из Дервенте, који је приликом прегледа код ње нашао врећицу с хероином", каже наш саговорник.

Марихуана у чипсу

Портпарол Полицијске управе Добој, Драгана Керкез, рекла је да су они током три мјесеца ове године појачаним активностима дошли до знатно бољих резултата у борби против неовлаштене производње и промета опојних дрога.

Она је такође појаснила да су дилери на све начине покушавали сакрити дрогу од полиције, али да им то није полазило за руком.

"Један од дилера је, када је видио полицију, покушао дрогу сакрити у уста. Код другог смо наркотике нашли у доњем вешу, као и у чарапама. Приликом једног претреса наши службеници су дрогу нашли у мотору фрижидера", појаснила је Керкезова.

Наводи да су, осим тога, дрогу у једном случају нашли у врећици чипса. Тада је полиција зауставила аутомобил. Приликом контроле примијетили су да се у кесици налази материја која подсјећа на марихуану. Приликом претреса, у чипсу је пронађена кесица са око пет грама марихуане.

Нагорјели доказ

Једном приликом су полицајци из ватре морали да ваде дрогу. Тада је полиција упала у стан који су користила два брата, а један од њих је дрогу убацио у шпорет.

Инспектор је веома брзо реаговао и из ватре извадио врећицу с марихуаном, која је већ била нагорјела, и тако сачувао доказ за суђење.

Када је у питању борба против наркотика на подручју добојске регије, Керкезова каже да су у овој години остварили запажене резултате.

"Број поднесених извјештаја Окружном тужилаштву Добој у односу на исти период претходне године повећан је за 55 одсто док је број евидентираних прекршаја повећан за 47 одсто", истиче Керкезова.

На подручју Полицијске управе Добој за прва три мјесеца  ове године поднесено је укупно 11 извјештаја о почињеном кривичним дјелима у вези са злоупотребом опојних дрога, а у наведеном периоду евидентирано је укупно 97 прекршаја у вези с опојним дрогама.

"Када је у питању одузета дрога, такође смо остварили веома добре резултате. У ова  три месеца одузели смо 10,58 килограма спида, 458 грама марихуане и 10,31 грам кокаина. Ове количине су много веће, ако се пореде са истим периодом прошле године", каже портпарол добојске полиције.

Рекорд

Као највећу запљену у овој години истиче акцију „Сплав" у којој је, између осталог, одузето и више од 10 килограма спида.

Поред тога, полиција је хапсила и подносила извјештај због кривичних дјела "неовлашћена производња и промет опојних дрога", "омогућавање уживања опојних дрога", као и већи број прекршаја због злоупотребе опојних дрога.

"Такође, за 35 особа су издати прекршајни налози, јер су одбили да се тестирају на присуство опојних дрога у организму", каже Керкезова.

Она је поручила да ће полиција и у наредном периоду наставити с акцијама које су усмјерене против дилера и недозвољене производње и промета опојних дрога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана