Дио фабрике Криваја из Завидовића нестао у пламену

klix.ba
Дио фабрике Криваја из Завидовића нестао у пламену

Завидовићи - Након бесане ноћи и борбе са ватреном стихијом, тек је јутрос могуће сагледати какав је пожар синоћ захватио Творницу монтажних кућа Криваја у Завидовићима.

Према информацијама које је за klix.ba потврдио шеф Професионалне ватрогасне бригаде Завидовићи Мирсад Чамџић, пожар је локализован али ће за његово потпуно гашење и ликвидацију требати још много напора.

Завидовићи су јутрос прекривени димом који се још шири са згаришта поменуте творнице а осјети се и мирис паљевине. Како јавља репортер klixа, на терену су и припадници полиције и других служби који ће радити на увиђају. Новинарима, као и свим грађанима, онемогућен је прилазак пожаришту које је још увијек дјелимично активно.

Из разговора са мјештани сазнајемо да је права срећа што пожар синоћ није захватио и оближње складиште јер би штета била још већа а и ватрена стихија се могла проширити и на друге индустријске објекте.


Иначе, синоћ је горио производни дио творнице чији је пуни назив "Криваја - Творница монтажних кућа" д.о.о Завидовићи. Ова творница настала је приватизацијом погона "Криваје" који су се бавили производњом и продајом монтажних кућа.

Творница је приватизована 2005. године од стране породице Мујановић која се и данас налази на челу компаније, а пословала је изузетно успјешно. Већину својих производа пласирала је на тржишта ван БиХ, а отворена представништва имала је у Хрватској и Словенији.

Протеклих година уложена су значајна средства у модернизацију и проширење производних погона, при чему су значајна средства инвестирана и у објекат који је синоћ нестао у пожару.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана