Дилеру одузето 71.000 КМ

Горан Обрадовић
Дилеру одузето 71.000 КМ

Бањалука - Окружни суд у Бањалуци усвојио је захтјев Специјалног тужилаштва РС и донио одлуку да се од дилера Небојше Јањића (26) из Источног Сарајева трајно одузме 70.675 марака, саопштено је из Специјалног тужилаштва РС.

Они су додали да је правоснажном пресудом Јањић осуђен на седам година и шест мјесеци затвора због организованог криминала и неовлашћене производње и промета опојне дроге.

Јањић је, заједно са још десет особа, ухапшен у јулу 2011. године у полицијској акцији "Херцеговина", због сумње да су се бавили недозвољеном производњом и прометом сканка, а у октобру исте године они су осуђени на укупно 34 године и девет мјесеци затвора.

Тужилац Специјалног тужилаштва РС крајем фебруара тржио је да се Јањићу одузме 145.547 марака за које није имао законско покриће.

Он је тада пред судским вијећем изјавио да је спорни новац Јањић прибавио кроз неколико трансакција и чувао у три банке у БиХ. Додао је да је финансијска истрага показала да је Јањић, од 2003. године до тада, преко рачуна у банци прометовао 445.600 марака.

Јањић је током рочишта негирао да је новац стекао кривичним дјелом. Навео је да га је зарадио легално и то препродајом аутомобила, кућа, земљишта и од продаје стана, власништво родитеља. Рекао је и да је био власник локала.

Јањић је тада објаснио да је од продаје стана у власништву родитеља зарадио 92.000 марака, а да му је на име капаре Велибор В. дао 20.000 марака. Од Дејана К. добио је 66.000 марака након што га је тужио због позајмице коју му није враћао. Тужилац је тада истакао да Јањић нема доказ о поријеклу новца који је позајмио Дејану К.

Специјално тужилаштво РС у захтјеву за трајно одузимање имовине наводи да је Јањић спорни новац зарадио послије 1. јануара 2008. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана