Дилерима се покварио чистач па са дрогом отишли код мајстора

Небојша Томашевић
Дилерима се покварио чистач па са дрогом отишли код мајстора

Бањалука - Тројици осумњичених нарко-дилера, који су пали са више од 20 килограма разних наркотика, покварио се "голф" који су користили као "чистач" и возили га испред "пасата" у коме је била дрога. Покварени "голф" су одвезли мајстору, након чега су им стављене лисице на руке, сазнаје "Глас Српске".

Због превоза дроге у четвртак увече на подручју Градишке су ухапшени браћа Ненад (43) и Предраг (45) Трнић из Бањалуке те Тито Микач (60) из Градишке. Тада је у "пасату", за чијим воланом је, како сазнајемо, био Микач, пронађено око 20 килограма сканка, пола килограма кокаина и 367 грама хероина. Браћа Трнић у том тренутку били су у "голфу" који се покварио.

Трнићи су бивши фудбалери бањалучког Борца, а играли су и за БСК. Вриједност нађене дроге на црном тржишту процјењује се на више од 100.000 марака.

Извор близак истрази је казао да је, према до сада прикупљеним информацијама, за превоз дроге главни био Предраг, што је на неки начин и признао током испитивања. Остали су били помагачи. Предраг је, како сазнајемо, истражиоцима казао да је дрогу само превозио за Њемачку, у Минхен, гдје је требало да је преда њему непознатом лицу. Није рекао гдје ни од кога је набавио дрогу нити коме и за колико је требало да је прода.

- Према његовој причи, возило с дрогом преузео је такође од непознате особе на подручју Требиња. План је био да тај аутомобил довезе у Њемачку, гдје би га оставио на одређеном мјесту и напустио. Купац дроге је ваљда знао гдје је она скривена и сам је требало да наркотике покупи из возила. Након тога би Предраг то возило требало само да врати у БиХ и ништа друго - казао је извор близак истрази.

Додао је да је "пасат" с дрогом до Тополе возио Предраг, а његов брат Ненад је ишао испред њега у "голфу".

- У Тополи их је дочекао Микач, који је сјео за волан "пасата", а Предраг је прешао у "голф" код брата и они су кренули испред "пасата". Требало је да Микачу јављају има ли полиције и тако спријече откривање дроге. Међутим, "голф" се убрзо покварио па су морали код мајстора. Убрзо их је полиција открила те пронашла дрогу и ухапсила - казао је овај извор "Гласа Српске".

Микач је, како сазнајемо, приликом испитивања рекао да није знао за шверц дроге и да је "пасат" возио јер га је замолио један пријатељ да повезе то возило. Негирао је да је знао да је у њему дрога. Ненад је такође негирао шверц дроге. Према досадашњој истрази, пронађена дрога у БиХ је највјероватније стигла из Албаније преко Црне Горе. Била је скривена у "пасату" у специјалном бункеру између задњег сједишта и гепека.

Начелник Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске Дарко Илић раније је изјавио да је дрога била упакована са одређеним хемијским супстанцама како би било онемогућено њено откривање уз помоћ паса. Нагласио је да се претпоставља да ухапшени тројац није дјеловао сам и да је група кријумчара с којима су они повезани већа.

- Истрага ће бити настављена с циљем откривања свих околности шверца дроге - рекао је Илић не наводећи више детаља.

Притвор

За браћу Ненада и Предрага Трнића из Бањалуке те Тита Микача из Градишке након саслушања у бањалучком Окружном тужилаштву предложен је једномјесечни притвор. Поступајући тужилац ову мјеру је затражио због бојазни да ће осумњичени утицати на свједоке и доказе, поновити кривично дјело те због тежине кривичног дјела и бојазни од ремећења реда и мира. О овом приједлогу данас ће расправљати бањалучки Окружни суд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана