Дилер убијен у сачекуши

Н. Т. фото: А. Чавић
Дилер убијен у сачекуши

Бањалука - Јасмин Имшировић (47) из Бањалуке убијен је јутрос у сачекуши у бањалучком насељу Кочићев вијенац, испред зграде у којој је имао стан.

Имшировић је убијен док је улазио у зграду, пред коју се довезао у аутомобилу BMW 7. У њега је непозната особа око 2.30 часова испалила два хица, највјероватније из пиштоља, који су га погодили у предјелу грудног коша. На мјесту убиства јуче нису били видљиви трагови крви, а пронађене су двије чауре.

Из Центра јавне безбједности Бањалука је саопштено да им је убиство пријављено око 2.40 часова.

- Ј. И. је преминуо од посљедица рањавања око 3.45 часова у бањалучком Клиничком центру. Обављен је увиђај и у току је истрага с циљем расвјетљавања овог тешког убиства - навели су у ЦЈБ Бањалука.

Извор близак истрази рекао је "Гласу Српске" да је бањалучка полиција привела више особа на информативни разговор, али да нико није ухапшен и осумњичен за убиство.

- У току су опсежне провјере, а успостављен је контакт и са полицијом из Зеничко-добојског кантона, гдје је Имшировић живио током рата - казао је исти извор.

Тијело убијеног примијетила је једна станарка зграде, која је позвала полицију. Мјештани Козарске улице, у којој се догодио злочин, казали су да су чули два пуцња и да је убрзо стигла полиција и Служба хитне помоћи.

- Прије пуцњаве са прозора сам видио аутомобил и двије особе које неког чекају. Након што су се зачули пуцњи, видио сам да неко улази у тај аутомобил. Убрзо је дошла полиција и Служба хитне помоћи - рекао је један од станара.

Имшировић је полицији у ФБиХ познат по крађама и препродаји дроге, а хапсила га је и Државна агенција за истраге и заштиту. Он је у Бањалуци виђан посљедњих седам дана, а боравио је у иностранству. Важио је за галантну и добростојећу особу, а његови познаници кажу да је возио скупоцјене аутомобиле, међу којима су били "корвета", "порше" и BMW 7, којим се довезао пред зграду гдје је убијен.

- Причало се да је послије рата боравио у Шведској, Њемачкој и Италији. Видјело се да има новца - рекао је један од мјештана Козарске улице, који га је познавао.

Презиме

Јасмин Имшировић је прије неколико година промијенио презиме.

Раније се презивао Жабо, а познаници су га звали Жабин. Презиме је промијенио у Зеници, гдје је избјегао послије избијања рата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана