Детаљи трагедије у Горњој Пилици код Зворника: Живот угашен под тракторском приколицом

Небојша Томашевић
Foto: илустрација

ЗВОРНИК - Јелица М. (45) погинула је приликом превртања трактора са приколицом на локалном путу у Горњој Пилици код Зворника, потврђено је “Гласу Српске”.

Несрећа се десила у сриједу, а трактором је управљао М. Ј. (57) који је прошао без повреда. Како сазнајемо, несрећна жена је у вријеме несреће стајала на руди којом је приколица закачена за трактор.

- Превозили су дрва и на једном успону усљед оптерећености теретом дошло је до превртања трактора “ИМТ 59”. Том приликом она је пала с приколице и задобила тешке повреде од којих је преминула у болници - рекао је наш извор.

Из Полицијске управе Зворник, наводећи иницијале страдале, саопштили су да се несрећа догодила у послијеподневним часовима.

- Приликом превртања трактора с приколицом повријеђена је М. Ј. Она је превезена у Општу болницу “Свети врачеви” у Бијељини, гдје је током пријема у наведену установу констатовано да је од задобијених повреда преминула - наводи се у саопштењу и додаје да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина.

Ово је само још једна у низу учесталих саобраћајних несрећа тракториста које су, нажалост, завршиле кобно.

Само прије шест дана, 15. јула, погинуо је Т. М. из Мркоњић Града када је трактором слетио с пута у мјесту Копљевићи. Три дана прије те несреће пред кућним прагом погинуо је тракториста Илија Мајкић (44) из Оштре Луке. Несрећа се десила у мјесту Доња Козица око поноћи. Извор близак истрази је рекао да је он на лицу мјеста остао мртав јер га је трактор пригњечио.

Према подацима полиције, у првих шест мјесеци ове године на подручју Полицијске управе Нови Град угашена су четири живота под трактором. Посљедња несрећа десила се 27. јуна у мјесту Прусци код Новог Града, гдје је погинуо Миланко Д. (62) из Костајнице када га је пригњечио трактор док је извлачио дрва. Седам дана раније погинуо је Мирко В. (74) из Новог Града када је трактором слетио с пута и преврнуо се у мјесту Сводна. Крајем априла погинуо је Рајко Гускић када је у кругу индустријске зоне “Целпак” пао с трактора који га је затим прегазио. Мјесец дана касније, 27. маја, настрадао је Драган С. из Новог Града чији се трактор преврнуо на шумском путу у мјесту Благај Ријека.

Увиђај

Из ПУ Зворник саопштили су да је увиђај на мјесту несреће у Горњој Пилици, гдје је погинула жена, трајао скоро два часа. Увиђај је почео након несреће око 16.20, а завршен у 18.30 часова. У полицији су истакли да је покренута истрага и предузете све неопходне мјере како би били утврђени узрок и околности несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана