Држављани Србије погинули падом низ литицу

Р. Ђ.
Држављани Србије погинули падом низ литицу

Фоча - Драгомир Давидовић (75) и Милан Матић (84), држављани Србије, погинули су у рејону планине Лебршник падом низ стијене након што су због густе магле промашили планинску стазу, сазнаје Глас Српске.

Припадници Горске службе спасавабња Српске, станице Фоча, након вишечасовне потраге,  пронашли су у уторак  око 17.30 часова тијела настрадалих туриста, који су претходно били одсјели у хотелу „Младост" у Националном парку „Сутјеска".

Ненад Иконић, ачелник Горске службе спасавања Републике Српске испричао је да су од породице једног од двојице несталих туриста добили информацију да су пошли да се попну на Лебршник.

- Тијела смо пронашли на локалитету Кошаре у општини Плужине у Црној Гори. Узорк несреће је вејроватно магла. Температура је била десет степени уз јаке ударе вјетра. Они су промашили путељак, пропали су око 200 метара низ стијене, односно низ ливаду. Нашли смо их на 1.700 метара надморске висине, око километар и по у територији црне Горе-испричао је Иконић.

У потрази је учествовало осам припадника фочанске станице Горске службе спасавања.

Из Полицијске управе Фоча саопштено је да је нестанак туриста јуче око 11.00 часова полицији пријавио ловочувар Националног парка „Сутјеска".

 У претрагу терена у рејону планина Волујак и Лебршник учествовали су припадници полиције из Фоче и Гацка, радници Парка и Горска служба спасавања.

-Возило „рено меган", које су користили туристи, пронађено је у мјесту Папин до у општини Гацко, док су  детаљном претрагом терена око 17.30 часова на планини Лебршник, у мјесту Кук, општина Плужине, Република Црна Гора, пронађена беживотна тијела несталих лица Д.Д. и М.М-саопштено је из ПУ Фоча.

О нсрећи је обавијештена надлежна Полицијска управе Плужине чији ће полицијски службеници извршити увиђај и предузети даље мјере и радње из своје надлежности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана