Детаљи тешке саобраћајна несрећа у Горњем Теслићу: Пијан "мерцедесом" усмртио дјечака

Небојша Томашевић, Јасмина Салопек
Детаљи тешке саобраћајна несрећа у Горњем Теслићу: Пијан "мерцедесом" усмртио дјечака

ТЕСЛИЋ - Дјечак С. Н. (15) из Горњег Ружевића код Теслића погинуо је, а његов рођак М. Г. (12) лакше је повријеђен када их је ударио "мерцедес" у мјесту Горњи Теслић, потврђено је "Гласу Српске".

Несрећа се десила у уторак око 21.45 часова, а "мерцедесом" је управљао Љупче Ђ. (48) који је био пијан.

Незванично сазнајемо да је дио пута гдје се несрећа догодила неосвијетљен и да су се малољетни пјешаци кретали банкином и ивицом коловоза.

- Возач је рекао да пјешаке није ни примијетио јер је био мрак, а они су имали тамнију одјећу. Њега је веома погодила ова несрећа и не може да дође себи, пије таблете за смирење. Још је горе што се несрећа десила у близини његове куће  - рекао је извор близак истрази.

Како сазнајемо, дјечаци су те вечери били на игралишту и у вријеме несреће враћали су се кући.

- Погинули дјечак претходно је био код ујака да би затим са рођаком отишао на игралиште. На повратку кући М. Г. је ходао банкином, а С. Н. ивицом коловоза. Када је на њих налетио "мерцедес", С. Н. је од силине удара набачен на вјетробранско стакло и затим је одбачен на траву поред пута. Возило је М. Г. само закачило и он је пао и лакше повријеђен - казао је извор близак истрази.

Мјештани Теслића кажу да је Љупче Ђ. професионални возач и превози комбијем путнике широм Европе. Они не могу да вјерују да се њему могла десити таква несрећа јер иза себе има хиљаде пређених километара и увијек је био добар возач.

Из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, саопштили су да је код возача "мерцедеса" у крви измјерено око 0,85 промила алкохола.

- Увиђај, којим је руководио дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој, су извршили полицијски службеници Полицијске станице Теслић. Тужилац се изјаснио да се ради о кривичном дјелу угрожавање јавног саобраћаја - рекли су у полицији.

Осим ове несреће, уторак је на подручју Добоја у Осојници у превртању џипа "гранд чироки" тешко повријеђен возач Роберт Д., а лакше његов сувозач Младен Д. Несрећа се десила када је џип који је возио Роберт Д. слетио с пута Стријежевица-Трбук и преврнуо се. Повријеђени Младен Д. превезен је у Дому здравља Добој, а потом у добојској болници гдје је задржан на лијечењу. Возач џипа Роберт Д. био је пијан и алкотестирањем је утврђено да у крви има 1,20 промила алкохола.

Истог дана неколико часова раније на аутопуту "Девети јануар" тешко је повријеђен Владан С. из Лакташа када је возећи "хјундаји" слетио с пута у Хрваћанима. Повријеђени возач смјештен је у Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Мотоциклиста

Мотоциклиста Славиша Марјановић (29) из Балатуна код Бијељине погинуо је када је "хондом" слетио с пута Бијељина-Рача.

Несрећа се догодила јуче у раним јутарњим часовима у Балатуну, а како сазнајемо, Марјановић је након слијетања пао у жичану ограду поред пута. Припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бијељина извршили су увиђај, а узрок несреће биће познат након истраге. Незванично сазнајемо да је брза вожња највјероватније крива за  слијетање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана