Детаљи пуцњаве у бањалучком насељу Росуље: Мушкарац упуцан у стопало и руку

Јелена Станић
Детаљи пуцњаве у бањалучком насељу Росуље: Мушкарац упуцан у стопало и руку

БАЊАЛУКА - Ненад Б. (36) рањен је у пуцњави која се десила у бањалучком насељу Росуље, након које су три особе ухапшене, незванично сазнаје “Глас Српске”.

Извор близак истрази казао је да је Ненад Б. полицији одраније познат по кривичним дјелима, те да је недавно изашао из затвора.

- Он одбија сарадњу са полицијом, док тројица ухапшених не желе да откривају шта се десило и који је заправо узрок ватреног обрачуна - рекао је овај извор и додао да су и ухапшени вишеструки преступници.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске потврдили су да је Н. Б. (36) са прострелном раном на лијевом стопалу и десној подлактици довезен у суботу увече санитетским возилом Дома здравља.

- Пацијент је смјештен на Клинику за ортопедију и трауматологију. Он је оперативно збринут и за сада је стабилног здравственог стања. Остаће на даљем праћењу и лијечењу у овој клиници - рекао је дежурни љекар УКЦ-а РС Милорад Маран.

Пуцњава, која се десила испред  куће Ненада Б, забринула је мјештане Росуља.

- То вече били смо у кући заједно са пријатељима. Кроз прозор смо видјели полицију, али нисмо знали због чега су ту. Касније смо чули да је неко упуцан - казао је мјештанин који није желио да му објавимо име.

Он је додао да није уплашен за своју безбједност, али да му није свеједно када зна да је неко из комшилука повријеђен у пуцњави.

У Полицијској управи Бањалука нису износили детаље. Казали су само да је Полицијској станици Лазарево у суботу око 22 часа пријављено да је из ватреног оружја пуцано у једну особу. 

- Н. Б. је збринут у УКЦ-у РС, а због инцидента су ухапшене три особе - рекли су у бањалучкој полицији.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који се није изјаснио о квалификацији дјела, али је наредио да се предузму све мјере и радње како би се расвијетлиле околности ове пуцњаве.

Блокада града

Полиција је након пуцњаве која се десила у Росуљама блокирала све узлазе и излазе из града. Осумњичени за напад ухапшени су недуго након тога, а у аутомобилу који су користили нађен је и пиштољ, али за сада није познато да ли је из њега пуцано у Ненада Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана