Детаљи проналаска полицајца из Невесиња: Пронађен везан на већ прегледаном терену

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

НЕВЕСИЊЕ - Полицајац Милош Граховац из Невесиња, који је пронађен након четири дана потраге, био је везан за руку и неразговијетно је причао, али није рекао шта му се десило, потврђено је "Гласу Српске".

Граховац је пронађен у Дивину, недалеко од мјеста Плана, гдје су пронашли његов аутомобил након што је покренута потрага за њим. Он је возилом Хитне медицинске помоћи превезен у Општу болницу Невесиње, гдје је задржан на посматрању. Извор близак истрази је рекао да је полицајцу била везана једна рука те да је био дезоријентисан.

 - Имао је огреботине по рукама и ногама, али не и друге повреде. Шта се све дешавало и да ли је Граховац киднапован, још не можемо да кажемо. Када је пронађен, само је нешто неразговијетно причао и није казао шта му се десило. Чудно је да је затечен на мјесту које је претраживано више пута. Претпоставља се да је ту недавно избачен, али док он не да изјаву, не може се са сигурношћу рећи шта се догодило - казао је наш извор.

Према његовим ријечима, постоји више верзија у вези са његовим нестанком.

- Граховац је наводно имао проблема с неким особама којима је дуговао па се истражује и могућност да је због тога био отет. Ипак, док се не чује његова прича, не можемо ништа да тврдимо - рекао је наш извор.

У Окружном тужилаштву Требиње казали су да су обавијештени о случају и проналаску полицајца те да је у току истрага.

- Он није саслушан јер је у болници, а изјава ће бити узета када се за то створе услови. С циљем заштите истраге не можемо да говоримо више информација - рекао је портпарол Окружног тужилаштва Требиње Срђан Вукановић.

Граховац је нестао 25. маја послијеподне, а његов аутомобил убрзо је пронађен недалеко, у мјесту Бежђеђе. У потрагу су биле укључене стотине трагача из Херцеговине, полиција, Цивилна заштита, ловци и Горска служба спасавања.

Младен Зубац из Службе начелника општине Невесиње за послове цивилне заштите истакао је да је потрага за Граховцем трајала од сриједе увече, од 20 часова, а пронађен је у недјељу око 22 часа.

- Током потраге забиљежено је између 700 и 800 излазака на терен, учествовало је око 500 трагача. Тражили су у пећинама, јамама, падинама, прибојавајући се и најгорег исхода. На крају су га нашли ловци који су јуче били у потрази. Био је у стању исцрпљености и потхлађености. Сада је у стабилном стању - навео је Зубац.

СУСПЕНЗИЈА

У Полицијској управи Требиње истакли су да не желе да дају изјаве док не буде спроведена детаљна истрага. Потврдили су да је Милош Граховац суспендован с посла не наводећи више детаља. Незванично сазнајемо да је привремено удаљен с посла због сумње да је починио кривично дјело фалсификовање новца, односно да је у промет ставио фалсификовану новчаницу. Против њега истрагу води Тужилаштво БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана