Детаљи пожара у згради ИРБ-а: Ватрогасци спријечили катастрофу, штета велика VIDEO

ГС
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - У пожару који је током ноћи избио у згради Инвестиционо развојне банке Републике Српске причињена је велика материјална штета, а надљудским напорима бањалучких ватрогасаца спријечена је катастрофа и ширење ватре на комплетан пословни објекат у којем је више приватних фирми,.

Пожар је, према инфрмацијама Ватрогасне бригаде Бањалука, гасило 17 ватрогасаца са осам возила.

-Пожар који је избио у пословној згради у којој је и сједиште Инвестиционо-развојне банке у Бањалуци причинио је велику материјалну штету, али људских жртава није било - саопштено је из ИРБ-а.

Додају да прве информације којима тренутно располажу говоре да је пожар избио на другом мјесту и да се проширио на просторије које користи ИРБ Републике Српске.

-Детаље очекујемо по завршетку увиђаја - наводи се у саопштењу.

Велика материјална штета причињена је и на приватним објектима у склопу зграде у којој се налази ИРБ,  пише портал Српскаинфо

Пожар је локализован, а на терену су још увијек четири ватрогасна возила.

Ватра је избила ноћас око три часа, а увиђајем ће бити утврђене околности пожара.

Слиједи увиђај који ће обавити полиција.

Очевици су за Српскаинфо испричали да су ватрогасци сат времена држали цријево на једном мјесту, колико је ватра била јака.

– Кажу да је плануло око димњака, па се ватра буквално попела на трећи спрат и ушла у канцеларије ИРБ – испричао је саговорник Српскаинфо.

Пожар je изазвао праву панику међу станарима оближњих зграда.

-Чула сам неко пуцкетање, а затим се јасно видјела ватра, која је у неколико секунди захватила готово цијели дио објекта у којем је смјештена ИРБ – испричала је jedna Бањалучанка.

Додаје како је ватра била толико јака да су станари помислили да ће ухватити и зграду која се налази у непосредној близини.

– Ватрогасци су са више возила дошли у рекордном времену и цијелу ноћ се борили са ватром како би спасли и друге објекте који су у тој згради – испричала је ова Бањалучанка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана