Детаљи пљачке поште у Кнежици код Козарске Дубице: Један узимао паре, други ме држао на нишану

Небојша Томашевић
Детаљи пљачке поште у Кнежици код Козарске Дубице: Један узимао паре, други ме држао на нишану

Козарска Дубица - Полиција трага за двојицом разбојника који су пријетећи пушкама јуче ујутро опљачкали пословницу "Пошта Српске" у Кнежици код Козарске Дубице.

Управник опљачкане поште Маринко Дрљача рекао је да су пљачкаши били маскирани и да се све десило убрзо након што је отворио пошту. Они су били сакривени у близини пословнице и чекали да он отвори врата.       

- Након што сам дошао на посао и стао иза шалтера, чуо сам да неко улази у пошту али нисам у први мах уочио ко је. Када сам подигао главу угледао сам аутоматску пушку уперену у мене и маскираног мушкарца. Казао ми је "дижи руке увис"! – испричао је Дрљача.

Додао је да није одмах реаговао јер је помислио да је шала, али му је тај мушкарац поново издао исту наредбу.

- Убрзо се појавио још један маскирани мушкарац који му је  рекао "дижи руке, лези доле".  Тад сам схватио да је озбиљно па сам их послушао. Док сам лежао чуо сам да један хоће да ма удари а други је рекао "не, не" и нису ме тукли. Док је један узимао паре из касе, други ме држао на нишану. Кад су узели новац, рекли су "ако нас будеш слушао, не требаш се бојати. Гледај доље, ако будеш гледао у нас, не остављаш нам избора" - казао је Дрљача и додао да су пљачкаши журно  побјегли, а када се он придигао није их  више видио.

Истакао је да не може да каже колико новца су разбојници украли.

Из бањалучког Окружног јавног тужилаштва саопштено је да је разбојништво почињено у 7.15 часова.

- Пљачкаши су били маскирани и уз пријетњу оружјем узели су за сада неутврђену количину новца и побјегли. Више детаља не можемо да говоримо - рекли су у Тужилаштву.

У  "Поштама Српске" казали су да је формирана комисија да се утврде све околности пљачке, а износ украденог новца нису могли да открију. У приједорском Центру јавне безбједности такође нису могли да откривају детаље пљачке. Сазнајемо да је опљачкана пошта била обезбијеђена видео-надзором и алармом, али не зна се да ли су камере ишта снимиле.

Друга пљачка

Пљачка поште у Кнежици је друго разбојништво почињено над радницима "Пошта Српске" ове године.

Држављанин Хрватске Анте Чулић (38) из Омиша 24. новембра пријетећи пиштољем опљачкао је пословницу "Пошта Српске" у бањалучкој Београдској улици и од радника украо 480 КМ. Он је ухапшен 20 минута након пљачке и код њега је тад пронађен дио новца. Након испитивања он је пуштен да се брани са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана