Детаљи оптужнице за убиство: Момић испланирао бијег па брутално претукао Шмита

Н.Т.
Детаљи оптужнице за убиство: Момић испланирао бијег па брутално претукао Шмита

ПРИЈЕДОР – Марко Момић, оптужен за свирепо убиство Михајла Ступара Шмита, којег је на смрт претукао палицом и прегазио возилом, унапријед је испланирао злочин те договорио бијег у Србију.

Ово се између осталог наводи у оптужници против Момића која га терети за тешко тешко убиство почињено на свиреп начин. Заједно са њим због овог свирепог убиства оптужени у Бојан Савановић и Гојко Шобот које терете за помагање у убиству. Оптужницу је подигло Окружно тужилаштво у Приједору, а потврдио Окружни суд у том граду.

Како је наведено у оптужници Момић је у намјери да убије Ступара, почетком марта 2021. године ступио у контакт са  Савановићем те договорио да му он обезбиједи илегалан прелазак  границе према  Србији.

- Након тога Савановић је контактирао Р. Ј. из Бијељине који му је дао број  Д. З. с којим је договорио да Момића илегално пребаце преко границе - стоји у оптужници.

Момић је затим након договореног плана бијега,  од М.П. 9. марта 2021. године  посудио "дачију логан" након чега се дан касније у вечерњим часовима састао са Ступаром уз обалу ријеке Сане у Приједорском насељу Рашковац  у близини бившег објекта за откуп коже. Како се наводи, након што су се сусрели Момић је у намјери да га лиши живота Ступара ударио више пута дрвеном палицом као и рукама и ногама по глави и тијелу. Усљед тих удараца Ступар је пао.

- Док је Ступар лежао леђима на земљи  Момић га је возилом нагазио преко груди. Усљед свега тога су код Ступара наступиле вишеструке повреде на глави и тијелу и он је трпио велики бол и патњу.  Ступар је усљед тих повреда преминуо због оштећења витално важних можданих центара у комбинацији са преломом вратног дјела кичменог стуба - стоји између осталог у оптужници.

Како се даље наводи Момић је након тога возилом отишао до зграде у насељу Рашковац гдје станује као подстанар, те се  паркирао испред.

-Затим је путем телефона позвао осумњиченог Шобот Гојка да дође до њега у стан који га је и послушао. Шобот је дошао заједно са Д.Т. у стан гдје му је Момић рекао да возило сапере у аутопраоници и врати М.П. Шобот је знајући да је возило кориштено у извршењу кривичног дјела ауто  одвезао до самоуслужне аутопраонице код бензинске пумпе „Брчко гас“ у Приједору  гдје га опрао ради прикривања кривичног дјела након чега га је вратио и дао кључеве М.П. - стоји у оптужници.

Додаје се да је зато вријеме Момић позвао Савановића да дође по њега у Рашковац и он је то  учинио те га је потом одвезао према Бијељини.

- Савановић је прије тога позвао Р.Ј. из Бијељине и питао гдје може да изнајми собу. Затим су се 11. марта Момић и Савановић се довезли у насеље Јања гдје су се на бензинској пумпи сусрели са Д.З. који је Момићу омогућио да пријеђе границу и оде у Србију-пише у оптужници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана