Детаљи о паљевини "реноа" Андрије Кулића бившег савјетника Драгана Мектића

Јелена Станић
Детаљи о паљевини "реноа" Андрије Кулића бившег савјетника Драгана Мектића

БИЈЕЉИНА - Аутомобил "рено клио" Андрије Кулића, некадашњег савјетника бившег министра безбједности БиХ Драгана Мектића, запаљен је на паркингу испред зграде у којој станује у Бијељини, потврђено је "Гласу Српске".

Начелник Сектора криминалистичке Полицијске управе (ПУ) Бијељина Срђан Гајић потврдио је за медије да је Кулићев аутомобил запаљен, а из бијељинске полиције су саопштили да им је пожар у улици Незнаних јунака пријављен у сриједу у 23.30 часова.

- Непозната особа пријавила је да гори паркирани "рено клио" у власништву А. К, а припадници Ватрогасне јединице Бијељина су угасили ватру - казали су у ПУ Бијељина.

Кулић, који је и бивши директор Павловић банке и члан управе зворничке "Алумине", казао је "Гласу Српске" да му нико није директно пријетио и да не зна ко би могао да буде одговоран за пожар.

- Паркирао сам испред зграде у којој живим. Кроз прозор сам видио да ми аутомобил гори, па сам узео мобилни телефон и снимио. Одмах затим сам истрчао напоље. Аутомобил је био поливен неком посебном течношћу, за коју су ми касније рекли да је веома запаљива и да топи лим. Штета је стопроцентна - казао је Кулић и додао да, на срећу, нико није повријеђен.

Ипак, ватрена стихија захватила је дио комшијиног аутомобила, који је био паркиран поред његовог.

Кулић је истакао да је кроз досадашњи рад, нарочито кроз борбу против криминала, сигурно створио непријатеље и неистомишљенике, али да му нико није директно пријетио. Казао је да је незахвално упирати прст у било кога прије него што надлежни органи заврше истрагу.

Како је пренио федерални портал, пожар је пријавио свештеник Григорије Врачевић.

- Видио сам бљесак петнаестак минута прије поноћи. Аутомобил је горио скоро пет минута. Брзо сам позвао ватрогасце и они су стигли за неколико минута. Ово је центар града. Наравно да смо сви узнемирени, ми који живимо у овој згради, али и дјеца која су изложена оваквим сценама - изјавио је за федералне медије свештеник Врачевић.

О свему је обавијештен тужилац Окружног тужилаштва у Бијељини, који је наложио истрагу како би се се утврдили тачни узроци који су довели до пожара на путничком аутомобилу, као и починиоци.

Мектић: Ово је освета

Бивши министар безбједности Драган Мектић казао је за "Глас Српске" да је паљење аутомобила његовог бившег савјетника Андрије Кулића заправо освета.

- Он је неко вријеме био мој савјетник и мислим да је ријеч о освети организованог криминала и да је то била порука свима који се боре против корупције и криминалаца - казао је Мектић. Додао је да су обојица у мандату имали озбиљних пријетњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана